Annons

Fotbollsworkout gillades av unga FC trelleborgsspelare

Det handlar om en ny träningsmetod som är framtagen av Svenska fotbollförbundet och som bland annat praktiserats av FC Trelleborgs P96-lag under ett antal kvällar inomhus.
Sport • Publicerad 29 januari 2009
Bild: Privat
Bild: PrivatFoto: 

Så här presenteras träningsmetoden: "Träningen bedrivs i givna rörelsemönster till musik med speciella pulstakter. Varje spelare har var sin boll och i genomsnitt över 100 bollkontakter i minuten! Fotbollsworkout är en träningsmetod som utvecklar och förbereder spelare att hantera bollen med båda fötterna på små ytor och under tidspress. Träningsformen sätter den enskilde spelarens finteknik, koordination och rytmik i centrum". Ledare för P96-laget är Magnus Andersson och Robert Jönsson och båda säger så här nästan i mun på varandra: "Killarna tycker att det är en rolig och annorlunda träningsform som skiljer sig från den vanliga traditionella fotbollsträningen."

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons