Annons

Fotbollsspelare vann rekordlopp

Det blev nytt deltagarrekord med råge i Sylvesterloppet. 412 sprang nyårsklassikern i Trelleborg. Och det var två fotbollsspelare som var snabbast, FCT:s Linus Bladh och IFK:s Jessica Fridlund Davidsson.
Sport • Publicerad 31 december 2013
Linus Bladh får sin medalj av Anne Gentile när han passerar mållinjen.
Linus Bladh får sin medalj av Anne Gentile när han passerar mållinjen.Foto: Foto: Tomas Nyberg

För första gången blev det över 300 deltagare, ja till och med över 400 deltagare i Sylvesterloppet. 412 startande var ett imponerande rekord. För ett år sedan blev det nytt rekord med 280 löpare. Det ska även jämföras med 2010 då endast 95 löpare kom till start.

Arrangören IFK Trelleborg kunde glädjas åt ett härligt nyårsväder, fyra plusgrader, lätt sidvind och torrt väder, som säkerligen gjorde sitt.

Annons

2013 års Sylvesterlopp blev även unikt i det avseendet att två fotbollsspelare var snabbast. Linus Bladh, till vardags mittback i FC Trelleborg, var snabbast av alla.

– Det var skönt att vinna detta istället för TA-cupen, skrattade Linus Bladh efter målgången.

– Jag bestämde mig först klockan nio i morse att jag skulle springa, säger 28-årige Bladh som vann på tiden 24 minuter och 52 sekunder.

Det var 20 sekunder snabbare än loppets tvåa, Henrik Bratt från Malmö. Bladh låg cirka 100 meter före Bratt under större delen av de 6 915 meterna från Albäcksskogen till Dalköpingeån.

– Jag trodde inte jag skulle klara av att hålla hela vägen. I tunneln innan målet var han bara 20-25 meter bakom mig men jag tänkte att han är säkert lika trött som jag är och jag fick extra kraft då, berättar Linus Bladh som tränar mycket då han gjort en svensk klassiker tidigare och ska göra det även 2014.

Snabbaste kvinnan var även det en fotbollsspelare. Jessica Fridlund Davidsson, försvarare i IFK Trelleborg, sprang på 29,37 och vann med 37 sekunder före tvåan Karolin Wennerbäck från Björnstorp, och 39 sekunder före trean Majvi Wijk, IFK.

– Lite överraskande var det att jag vann. Jag hörde ut med banan att jag var första tjej och det sporrade mig, mot slutet fick jag känslan att jag var på väg att vinna, säger den 28-årige tvåbarnsmamman Jessica Fridlund Davidsson som sprang Sylvesterloppet för första gången men som deltar i flera motionslopp och tränar mycket.

– Det här var ett fint sätt att avsluta året på, konstaterar IFK-försvararen.

Läs mer och se fler bilder från loppet i torsdagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons