Annons

Fotbollspremiären skjuts fram

Skånes fotbollförbund har beslutat att skjuta fram seriestarten till helgen 1-2 maj. Det gäller division tre och fyra damer och division fyra till sex för herrar, men även samtliga ungdomsserier på distriktsnivå.
Fotboll • Publicerad 11 mars 2021 • Uppdaterad 12 mars 2021
Fotbollspremiären skjuts fram.
Fotbollspremiären skjuts fram.

Helgen 10-11 april skulle bli en premiärhelg för de lokala fotbollsserierna. Så blir det inte. Premiärmatcherna blir i stället de omgångar som infaller 1-2 maj. De tre omgångar som hoppas över på grund av den framflyttade seriestarten kommer att spelas under våren samt alternativt som sista omgång på hösten, meddelar Skånes fotbollförbund.

Beskedet kommer två dagar efter att Svenska fotbollförbundet meddelat att de lägre förbundsserierna skjuts fram till samma helg.

Annons

I början av mars skickade Skånes FF ut en enkät till föreningar med lag i distriktets serier. Sammanställningen av resultatet har fungerat som stöd i beslutet, då 159 föreningar av 250 svarade att de vill att säsongen ska spelas med dubbelomgångar, även om seriestarten blev uppskjuten.

Enkäten kan även ligga till grund för kommande beslut.

Lagen får för tillfället inte spela träningsmatcher på grund av pandemirestriktionerna.

Vad som händer med DM kommer Skånes fotbollförbund att kommunicera ut om i nästa vecka.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons