Annons

Forward förstärker Palmstaden

Det har varit på gång en längre tid. Nu är det klart. Forwarden Christian Persson lämnar Landskrona och förstärker Palmstaden. "En spelare med många meriter i bagaget. Han bidrar med spjutspetskompetens framåt", säger Ulf Hansson i Palmstadens sportgrupp.
Sport • Publicerad 25 maj 2010

På 29-åringens meritlista står bland annat elitseriespel med Södertälje och junior-SM-guld med Stanstad. Den sistnämnda framgången hemfördes tillsammans med Palmstadens Henrik Kronholm.

I Trelleborgsklubben återförenas Christian Persson även med Joon Berggren samt med tränarteamet Martin Ranelid och Peter Nilsson.

Annons

– Jag känner en hel del folk från gamla tider, plus att jag bor i Malmö. Sedan känns det som om det är en bra känsla i föreningen, det är grejer på gång hela tiden. det här ska bli intressant och kul, säger Christian Persson angående sitt klubbval.

Till Palmstaden är han värvad som målskytt.

Trots att Persson spelat på annat håll har han sett sin nya klubb vid flera tillfällen under de senaste åren.

– Palmstaden spelar gladinnebandy. Ibland är det kanske för mycket mål som släpps in, men det är en rolig bandy att titta på. Jag tror deras spelstil passar mig bra.

Han lämnar Landskrona och går därmed ned en division. Höjdpunkten i karriären var när han spelade SM-slutspel med Södertälje i början på 2000-talet.

– Grymt skoj. Södertälje gick till slutspel som nykomling vilket inte är så vanligt. Vi åkte ut mot Balrog i kvarten, jag tror Mika Korhonen gjorde 14 mål på tre matcher mot oss.

Kommer du att spela i elitserien igen i framtiden?

– Då blir det med Palmstaden. Jag trivs här nere och tänker inte flytta på mig. Man vill alltid vinna och man vill alltid gå upp.

Christian Perssons kontrakt med Palmstaden sträcker sig till och med säsongen 2011-2012.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons