Förvandling av Stavsten

Storförlusten mot Ystad på bortaplan i premiären följdes upp med en lätt vinst mot IFK Kristianstad hemma i Söderslättshallen.
Sport • Publicerad 1 oktober 2003

I lördags förlorade Stavsten borta mot Ystad i seriepremiären med 36-15. I tisdags blev det stryk av klubbens egna juniorer på träning. På onsdagskvällen slog man IFK Kristianstad med 26-21. - Idrott, konstaterar lagkaptenen Christian Skoog. - Hammarby slog Enköping med 7-0 i fotbollsallsvenskan. Det blir så där ibland. Det ska inte få hända men det händer ändå. I dag kom vi in rätt i matchen och sedan körde vi bara på utan att känna oss stressade någon gång egentligen, fortsätter Skoog. Tränaren Christian "Mini" Åkerman menar att alla måste ta personligt ansvar och att det var vad spelarna gjorde i matchen mot Kristianstad. - Det var sant det som stod i tidningen att det blev förlust mot juniorerna på träningen och mot Ystad var det en mental kollaps hos samtliga. Men vi hade ett snack efter träningen i går och alla fick gå hem och tänka på varför vi tränat hela försäsongen, säger han. Just avsaknaden av intensiva träningar kan dock vara en del av förklaringen till den något svajiga serieupptakten. Stavstens trupp är tunn och hittills den här säsongen skadedrabbad. Det har gjort att det varit svårt att få kvalitet på träningarna. - Vi har spelat sex, sju träningsmatcher med ett nästan helt nytt lag och det tar tid, säger Christian Åkerman. Redan i matchen mot Kristianstad visade Stavsten att man kommit en bit. Första halvlek började med en målexplosion. Tio mål på lika många minuter och 5-5. Sedan gjorde Johan Jedlid 6-5 på straff, Stavsten fick ordning på försvarsspelet och kunde gå ifrån till 12-9 i paus. - Alla hjälptes åt i försvarsspelet. I första halvlek gjorde de nio mål och Johan (Nilsson) räddade tre. Inte många bollar som kommer igenom då, säger tränare Åkerman. Andra halvlek började med en målsumparkavalkad och det var bortalaget som stördes mest av den. Först fick förre Stavstensspelaren Per Karlsson rött kort och kort senare fick bänken en tvåminutare för protest mot domslut. Kristianstad, som brukar ha svårt med Stavsten i Söderslättshallen, tappade humöret. - Vi kände att vi hade läge att gå ifrån där. Det sitter mycket i huvudet på deras spelare och så fort de tappade någon boll så märktes det att det började tänka negativa tankar, säger Christian Skoog som hade stor del i segern med sina sju mål. Stavsten gick mycket riktigt ifrån i mitten av andra och där avgjordes matchen. - Richard Nilsson och Jonas Persson gjorde en jätteinsats i försvaret. Men samtliga var på en helt annan nivå jämfört med senast.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.