Annons

Fortsatt tungt för IFK

0– 2 i premiären mot Kulladal hemma följdes av samma siffror borta mot kamratkollegorna i Klagshamn och därmed är det ser tungt ut för IFK.
Sport • Publicerad 24 april 2005

Utan rutinerade anfallsspelare är det svårt att fungera i division fyra och det känner verkligen IFK av i nuläget. Mot Klagshamn spelade Filip Zahn och Naim Emin längst fram och även om båda är duktiga och lovande räcker det inte till.

– Jag hade Filip och Naim i juniorlaget i fjor men det är rätt – det blir för mycket juniorfotboll över anfallsspelet. Samtidigt lär dem sig hela tiden genom att få spela och tiden jobbar väl därmed för dem – och för oss, menar Mattias Edvardsson, hjälptränare under Stefan Christoffersson.

Annons

Första halvlek var ett riktigt bottennapp och det var också då som hemmalaget avgjorde matchen. 1– 0 kom efter 20 minuter och 2– 0 tio minuter senare.

– 1– 0 är en frispark direkt i mål, medan 2– 0 kommer efter ett olyckligt misstag av Jonas (Fredriksson). Han tappar bollen framför en motståndare och som enkelt gör 2– 0, förtydligar Mattias.

I den andra matchen styrde IFK spelet och mycket tack vare att Emanuel Melander då placerades centralt på mittfältet.

– Den andra halvlekens spel bådar faktiskt gott inför fortsättningen, avrundar Mattias.

Kulladal– Stavsten 4– 1

– Vi inledde superbra men när Kulladal gjorde 1– 0 efter 35 minuter gick luften helt ur och vi var helt chanslösa, menar lagledaren, Alex Nilsson.

Kulladal ledde med 1– 0 i pausen och med 3– 0, när Martin Bengtsson reducerade och i övrigt var Stavsten närmast mål vid en nick i ribban av Mattias Olsson. Avsaknaden efter Jimmi Olsson på planen är stor och frågan är, hur länge han måste vila efter lårskadan han fick i premiären.

Skanör/F– Svedala 3– 2

Omgångens bomb briserade på Möllevallen, när det ungdomliga hemmalaget besegrade rutinerade Svedala. Samma Svedala som överraskade med 4– 1 mot tippade seriefavoriten Croatia i premiären fick nu bita i det sura äpplet via 3– 2 (0– 1) till Skanör.

– Svedala gör 0– 1 med 20 sekunder kvar till pausen, efter en frisparksretur och det är starkt att komma tillbaka. Daniel Harrsjö gör alla tre målen, där det första är en straffspark sedan Viktor Ankarberg fällts, förklarar ordföranden, Henrik Lindahl, efter matchen.

Annons

Samme Viktor spelade även fram till Daniels båda övriga mål, där ledningen som störst var vid 3– 1. Svedala reducerade minuten från slutet.

Sigge Hansson

FOTBOLL KLAGSHAMN
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons