Annons

Fortsatt måltorka för TFF

TFF föll tungt i hemmamatchen mot Elfsborg. Efter 0-1 (0-0) i den viktiga matchen på hemmaplan är det klart att det anfallsspelet som inte fungerar. TFF hade mycket av spelet men agerade med stor ineffektivitet när spelarna närmade sig straffområdet.
Sport • Publicerad 8 juli 2004

- Vi kom inte riktigt till avslut och jag hade inte ett enda skott på mål i dag. Så har det varit tidigare under säsongen. Vi är inte tillräckligt raka, vi får för lite avslut. Uffe jobbar mycket med just det, ändå blir det för mycket dutt och kludd när vi kommer in i straffområdet, sa Kristian Haynes. Uttalandet passades vidare till Ulf Larsson. - Haynes är kanske den störste syndaren i det fallet. Vi skapade alldeles för lite. Vi spelade läcker fotboll, men tyvärr leder det ingenstans. Istället är det ett misstag av Thomas Magnusson som straffar oss oerhört hårt, ansåg TFF-tränaren. I hemmalagets bästa period av matchen svarade mittbacken för ett kardinalfel. I den 84:e minuten bröt han ett långt uppspel men skickade den efterföljande passningen rakt i gapet på en motståndare. Giftige Lasse Nilsson kom igenom och satte segermålet bakom Fredrik Persson. TFF-målvakten hade tidigare svarat för flera avgörande parader men tvingades till slut kapitulera. Elfsborg gjorde vad TFF inte klarade av. Att producera farliga målchanser och dessutom få utdelning. - Det är inte ofta vi har mer bollinnehav än motståndarna och det är generellt så i dagens fotboll att motståndarna då skapar fler chanser. Målet föll när vi hade gjort några byten, hittat rätt i våra positioner och hade ett högt tryck på Elfsborg. Det är typiskt att målet föll just då, tyckte Ulf Larsson. Det som fattades, ansåg Ulf Larsson, var att laget var för snällt i sista tredjedelen. I övrigt var han nöjd med prestationen. - Vi måste bli mycket hetare i straffområdet. Stephen Ademolu hade ett jätteläge att ge oss ledningen och då hade vi tagit tre poäng. Kanadensaren var godkänd i sin allsvenska debut. - Han visade kvaliteter, sedan kanske han inte är färdig i dag. Han är snabb och skapar mycket för oss, sa Ulf Larsson. Stephen Ademolu tillbringade mycket av tiden på högerflanken och visade upp en osedvanlig fart. Men, som sagt, när han närmade sig målet blev han ofarlig. Det blev bättre när han tog över som central forward efter Mats Lilienberg. - Mig spelar det ingen roll. Jag trivs både på kanten och i mitten. Men klubben förväntar sig att jag ska göra mål och tyvärr missade jag de chanser jag hade, sa Stephen. En nick utanför var så när att gå in. Mot slutet missade han två fina lägen rakt framför målet. - I första läget träffade jag bollen fel, i andra var försvararen på bollen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons