Annons

Fortsatt IFK-elände

Det verkar ingen hejd på motigheterna för IFK :s elitserielag för tillfället. Senast i raden motgångar är Andrija Adzics skadade tumme som håller honom borta i minst sex veckor!
Sport • Publicerad 20 oktober 2007

Det innebär i allra bästa fall comeback när IFK vänder mot OV Helsingborg. Först möts man i Helsingborg den 2 december och sedan i Söderslättshallen den 5.

– Jag kan ju träna allt annat utan med boll, så jag ska hålla konditionen uppe, menar en bedrövad Andrija.

Annons

Olyckan hände på träningen häromdagen och det var en högst olycklig skada:

– Jag fastnade med tummen och det gjorde fruktansvärt ont och i går fick jag domen av en specialist i Malmö. Det är ett ligament som gått av och jag kan inte hålla i en boll på åtminstone sex veckor.

Tur i oturen är att det kraftigaste av ligament runt tummen är helt och det underlättar läkningen.

– Jag ska vara tillbaka bara så fort det någonsin är möjligt, avrundar Andrija.

Andrija Adzic värvades från AEK Aten under säsongsupptakten och kommer ursprungligen från Montenegro. Redan vid ankomsten hade Andrija problem med en axel men var precis kvitt den skadan.

– Högst olyckligt och det är klart att vi vill att våra spelare ska "producera". Nu är det som det är och vi har ingen tur precis – om man säger så, menar sportchefen, Patric Sandblom.

Inte nog med Andrijas skada – inför mötet med Hammarby i Stockholm i morgon saknas Andreas Nilsson. Dessutom har Denis Bahtijarevic problem med ett knä och Daniel Lindqvist med sina ljumskar.

– Jag tror nog att Denis kan vara med och skönt att (Andreas) Bamberg är klar för spel igen, menar tränaren, Johan Zanottil

Andreas Nilsson har saknats de två senaste förlustmatcherna – mot Guif och YIF – och nu missar han alltså även Hammarby.

– Han påbörjade en tiodagars penicillinkur i måndags, förklarar Patric Sandblom.

Annons

I bästa fall innebär det, att "Andy" är tillbaka i matchen mot H43 om elva dagar.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons