Annons

Fortsatt förtroende för Christian Fegler

På målvaktsfronten intet nytt. Det betyder att Christian Fegler får fortsatt förtroende i TFF-målet. Det betyder att lånet från Halmsatd, Marcus Sahlman, tar plats på bänken.
Sport • Publicerad 8 juli 2007

Det var nog många som trodde att Sahlman skulle ta hand om målvaktsposten direkt. Här är några argument:

TFF har släppt in två mål eller fler i de fyra senaste matcherna.

Annons

Christian Fegler har släppt in 17 mål på 9 matcher.

Christian Fegler agerade darrigt i Skånederbyt mot HIF och släppte in tre bollar.

Marcus Sahlman, som stod 13 allsvenska matcher med Halmstads BK förra säsongen, har lånats in och är spelklar till kvällens match mot Gais.

– Fegler gjorde en bra match mot AIK. Helhetsbilden är att han var avsevärt tryggare jämfört med mot HIF, han hade återfått lugnet, säger Conny Karlsson.

TFF-tränaren, som tvingats ändra i startelvan till i stort sett varenda match – och har redan använt 22 spelare – är pekar också på tryggheten i samspelet mellan utespelare och målvakt.

– Vår backlinje har haft en ny målvakt bakom sig i nio matcher nu och samspelet mellan spelare och målvakt är alltid ett problem i början.

– Sedan har vi inte sett Sahlman i någon match, så vi har egentligen inget klart grepp om honom. Vi vill se honom i en match innan vi är hundra på att göra en förändring.

Så om ni hade bytt målvakt till Gais-matchen så hade det varit mer definitivt?

– Ja, det hade det ju varit.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons