Försvarsmissar blev IFK:s fall

IFK Trelleborgs försvarsspel fungerar inte alls för tillfället och mot Veberöd var det tre nya missar som fällde avgörandet. Veberöd vann med 3–1 (2–1) och var – oavsett de ganska enkla målen – det bästa laget. I nästa omgång väntar derbyspel på Vannhög för IFK:s del...
Sport • Publicerad 6 juni 2008
IFK-arna hade ofta problem att hänga med i Veberöds fyndiga anfallsspel. Här ses Patrik Lippe i kamp med Andreas Larsson. Bild: Claes NybergFoto:

Förlusten mot Veberöd var IFK:s fjärde raka och förlusterna har också givit hela 4-13 i målskillnad.

- Det är tyvärr hela tiden konstiga mål vi släpper in och jag fattar ingenting, eftersom spelarna visar stor energi, menar Ulf Larsson i matchanalysen efteråt.

Konstiga mål kan man gott instämma i och då hör ändå till saken att IFK fick bästa möjliga start. Redan efter elva minuter gjorde nämligen Andreas Freij 1-0 på ett fint IFK-anfall, där Andreas endast hade att raka bollen i mål från nära håll.

Det första baklängesmålet såg riktigt konstigt ut. Michael "Åhus" Nilsson och Joakim Moberg i målet kolliderade i mitten längst fram i straffområdet och Karl-Johan Lövgren kunde enkelt slå in bollen i tomt IFK-mål. Målet fram till 1-1 kom fem minuter efter IFK:s ledningsmål.

Ytterligare åtta minuter fram kom nästa "konstiga" mål. Veberöds Eric Persson slog på ett löst skott från 20-talet meter. Bollen rullade med knapp styrfart in vid Jocke Mobergs högra stolprot och därmed alltså 1-2. I Sjöbo senast tog det tio ödesdigra IFK-minuter för hemmalaget att göra hela 4-0 och nu tog det alltså tolv minuter för Veberöd att vända 0-1 till 2-1!

Veberöds store skyttekung är Viktor Rosberg och var det någon bland åskådarna som fann likheten med Stefan Rosberg - en gång i tiden TFF-are - ja, då hade man rätt. Stefan är pappan och fanns på plats på Vångavallen.

- Jag har en grabb till som är duktig men han är skadad. Viktor fanns i MFF:s ungdomsverksamhet för flera år sedan men gick sedan tillbaka till Veberöd, förklarar Stefan.

Viktor fanns med i förspelet vid Veberöds kvittering till 1-1 och det var också Viktor som definitivt avgjorde matchen. Med knappa tio minuter kvar slog han enkelt in bollen till 1-3. Det "konstiga" målet föregicks av en miss av Christian Ahlström vid Veberöds uppspel. IFK:s klart bäste spelare i går var Martin Nordbladh och Ulf Larsson hade behövt en hel handfull "Martin Nordbladh" i går.

Bland övriga märktes Patrik Lindberg - som aldrig gör en dålig match. Patrik var nära 3-2 i slutminuten men hans nick gick då i ena stolpen. IFK hade ytterligare ett stolpskott men då var det en försvarare som höll på att göra självmål.

Stavsten/Ymor-IFK spelas söndagen den 15 juni - med avspark klockan 14.