Annons

Försvarslöst HBK poänglöst i Vinslöv

Trelleborg HBK släppte in 30 mål i bortamatchen mot Vinslöv i division två. Med ett sargat försvar lyckades HBK-tjejerna heller inte bärga några poäng, utan föll med 27–30.
Handboll • Publicerad 27 oktober 2017
Foto: Christine Olsson/TT

Vinslöv kom till spel med bara en seger mot ett HBK som efter fyra omgångar bara hade en förlust. Men när allt var över var det hemmalaget som kunde jubla. HBK kom i kapp målmässigt i den andra halvleken, men Vinslöv var starkast i slutet.

– De var inte bra, men vi var sämre, konstaterade Igor Georgievski, tränare i HBK som var mycket besviken över lagets försvarsspel.

Annons

– Handboll utan försvar är som ett hus utan tak, sa han.

Varför får ni inte till försvarsspelet?

– Spelet bakåt är en viktig del av handbollen. Vi har väl haft för avslappnade träningar; det är inte så populärt att träna försvarsspel. Jag tar på mig det här.

Det blir mer försvarsträning framöver?

– Ja, läget är som det är. Vi är bättre än så här men i dag får vi inte ut det alls. Inställningen bakåt; det är för svagt, för blekt.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons