Annons

Försvaret hotat av nya skador och avstängningar

Två gånger räddades TFF av stolpen. Försvaret var hotat mot Häcken. Och det kan bli värre framöver. Både Dennis Melander och Thommie Persson är avstängda mot Helsingborg nästa vecka. Dessutom är Peter Abelsson skadad.
Sport • Publicerad 17 augusti 2010
Viktor Norling räddar ett av Häckens elva skott på mål. Med nöd och näppe klarade han sig ifrån att släppa fler än två bollar föri sig.
Viktor Norling räddar ett av Häckens elva skott på mål. Med nöd och näppe klarade han sig ifrån att släppa fler än två bollar föri sig.Foto: 

Några timmar före avspark mot Häcken fick TFF disponera om sin backlinje när mittbacken Peter Abelsson åter fick problem med en slemsäck i höften.

– Jag hade lite ont på träningen i går och i dag gick det inte. Det hade varit en risk för laget om jag hade spelat, säger Peter Abelsson som har en jobbig situation.

Annons

– Vila hade varit det bästa för mig, men det är inte lätt mitt under säsongen, säger han.

Särskilt inte när TFF inför nästa match har både Dennis Melander och Thommie Persson avstängda. Båda drog på sig gula kort mot Häcken.

Mittbacksparet Thommie Persson och Toumo Turunen hade det besvärligt med tunge Häckenforwarden Mathias Ranégie.

– Han är stark på huvudet, men jag tycker vi lyckades täcka upp bra runt honom, säger Thommie Persson som kände sig lite ringrostig i mittbacksrollen.

– Jag spelade där på träningen senast, annars var det länge sedan, jag har varit både höger- och vänsterback. Det märktes lite i positionsspelet att man inte var van.

Häckens ledningsmål var på väg i den 18:e minuten. Erik Friberg vann nickduellen mot en utrusande Viktor Noring men bollen gick i stolpen. I närkampen på returen fick TFF-målvakten frispark.

– Det var en feltajming, jag tänkte det var bättre att gå ut och störa honom än att stanna kvar. Med facit i hand skulle jag förstås stannat kvar. Det är inte det bästa ingripande man har gjort, men i bland ska man ha tur också, säger Noring som lagt sig till med en dålig vana.

När Mathias Ranégie nickade in 3–2 i sista sekunden var det tredje matchen i rad som Noring tvingas släppa in mål på övertid.

– Lite slarvigt, men den här gången gjorde det inget. För jävla skön vinst. Det var som ett lotteri, det var mycket chanser åt båda håll.

TFF var rejält tillbakatryckt sista kvarten. Häcken skapade bra målchanser men TFF höll sin 3–1-ledning ända till sista övertidsminuten.

Annons

– Vi var väldigt trötta, det märktes när vi får bollen, vi slår bort den direkt, analyserade Dennis Melander som själv tränat sporadiskt sista veckan efter känningar i både lår och fot.

Skånederbyt mot Helsingborg missar han på grund av sitt tredje gula kort.

Tränaren Tom Prahl har då att formera i hop en ny backlinje.

– Ingen bra situation att behöva kalla in folk som inte är fulltränade, säger Tom Prahl som har en dryg vecka på sig till derbyt mot HIF.

Då kan förhoppningsvis både Yousef Fakhro och Johan Nilsson Guiomar var tillgängliga. Kanske också Peter Abelsson.

– Jag hoppas att det lägger sig. Jag hoppas få tid för röntgen nu så vi kan ta reda på mer vad det är.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons