Annons

Försvaret höll mot Bois-anfallarna

Matthias Eklund. André Shei Lindbaek. Jörgen Pettersson. Måns Sörensson. Fyra anfallare som samtliga gick mållösa från matchen mot TFF. "Vi blir bättre och bättre", säger TFF-backen Ivo Skiljo.
Sport • Publicerad 22 februari 2005

Yousef Fakhro och Ivo Skiljo bildade ett stabilt mittlås mot Landskrona Bois. Ivo agerade med stor pondus mot namnkunniga anfallare. Yousef hade problem i inledningen men växte mer och mer in i matchen.

– Jag vet att jag ligger bra till för en plats i startelvan, säger Yousef Fakhro som ser sin chans nu när etablerade mittbackar lämnat laget.

Annons

– Jag ser det som min plats, jag ska ha den, säger han.

Ivo Skiljo ser att försvarsspelet överlag förbättrats. Han tycker det finns saker att arbeta med, men helt klart trivs han att spela bredvid Yousef Fakhro.

– För varje match lär vi känna varandra bättre. Han är ung och mycket lyhörd – ge oss en månad till så blir det här riktigt bra, säger Ivo. Tränare Conny Karlsson anser att det är för tidigt att bedöma mittbacksparet men säger att han "har en känsla att Yousef och Ivo kompletterar varandra bra".

– Yousef är lite hetare och är den snabbare av de två. Ivo läser spelet bättre och står rätt. De täcker upp för varandra. Båda är bra i luftrummet vilket vi såg i dag, säger Conny Karlsson.

– Vi förstår varandra bra, säger Yousef Fakhro som också gläder sig över inställningen i laget.

– Nu kämpar alla för varandra. Så var det inte på slutet i fjor. Nu är det härligt, mycket roligare.

Landskrona saknade bland andra Johan Andersson och MFF-lånet Jon Jönsson. Men även TFF saknade spelare.

Det innebar att uppflyttade juniorerna Mathias Roos, Toni Bahtiri och Patrik Nilsson fick speltid. Särskilt Mathias tog tillvara på sin chans trots att han flyttades runt i laget – vänstermittfältare, vänsterback och slutligen högerback. Både Dennis Melander och Mike Owusu spelade trots att de legat sjuka.

– Nu börjar de flesta spelarna komma tillbaka, men de missar tio dagar med matcher och träningspass, säger Conny Karlsson om det faktum att även TFF drabbats av influensan.

Martin Falkenby

FOTBOLL Landskrona
FOTBOLL Landskrona
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons