Annons

Förstekeepern tvingas lämna

Zlatan Azinovic har vunnit målvaktskampen i TFF denna säsong. Men när Viktor Noring kommer tillbaka till klubben finns det ingen plats för Azinovic längre.
Sport • Publicerad 11 augusti 2012
TFF:s målvakter. Fredrik Persson, Calle Wachtmeister och Zlatan Azinovic .
TFF:s målvakter. Fredrik Persson, Calle Wachtmeister och Zlatan Azinovic .Foto: 

Zlatan Azinovic har varit TFF:s förstemålvakt sedan 19 maj. Men allt talar för att han gör sin sista match i TFF-tröjan på måndag mot Brage.

20 augusti går hans kontrakt ut. Eftersom Viktor Noring kommer tillbaka efter utlåning till Malmö FF finns det ingen plats för Zlatan Azinovic i truppen.

Annons

– Det som är sagt hela tiden är att jag har kontrakt tills Viktor kommer tillbaka. Jag vet att de är nöjda med mig men jag förstår att klubben inte kan ha fyra målvakter, säger Zlatan Azinovic.

TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall vill inte kommentera tankegångarna som klubben har angående Zlatan Azinovic framtid i vidare utsträckning.

– Samtliga parter visste förutsättningarna denna säsong. Målvaktspositionen är vi väldigt väl förspända på, säger Mattias Kronvall.

Är det aktuellt att ha fyra målvakter?

– Det är tufft för en superettanklubb.

Är det aktuellt att låna ut någon av mål v akterna resten av säsongen för att ge plats åt Zlatan?

– Vi får se vad som händer. Det vi utgår från idag är att Viktor kommer tillbaka den 20 augusti, säger Kronvall.

Zlatan Azinovic har hamnat i en annorlunda situation.

– Det är synd för jag har trivts skitbra här sedan jag kom hit, och nu har jag blivit förstemålvakt och vi har klättrat i tabellen.

Hur påverkar situationen dig?

Annons

– Det låter som en klyscha men det är inget jag tänker på, jag kan bara fokusera på att göra bra ifrån mig på träningar och matcher. Men det är klart man har det i bakhuvudet på planen men jag måste vara professionell. Samtidigt hoppas jag att det ska lösa sig.

Finns det intresse från andra klubbar för dig?

– Jag har hört att det finns intresse för mig, men till att det ska bli något konkret från ett intresse är det milslångt mellan, säger Azinovic, som har samma agent som Viktor Noring, Martin Klette.

Azinovic kanske stannar och tränar i TFF ett par veckor efter 20 augusti, tills transferfönstret stänger och Viktor Norings framtid är helt bestämd.

– Det vi diskuterat är att jag kanske kan vara kvar och träna fram till sista augusti, även om jag inte har kontrakt då, säger Azinovic som tränade med TFF från 5 januari till 20 februari i vintras utan kontrakt då han inväntade vad som skulle hända med Noring.

Zlatan Azinovic har en osäker framtid.

– Min tjej har jobb i Malmö och jag tänkte börja plugga nu 3 september i Malmö, har tänkt att läsa till lärare. Så det vet jag inte hur det blir med nu om jag måste flytta, säger Azinovic.

Och tränaren Anders Grimberg kommer bli av med sin nuvarande förstemålvakt.

– Jag kan bara se det här ur ett helhetsperspektiv, detta är som en arbetsplats, en anställning går ut och en annan påbörjas. Blir det verklighet den 20:e, att Zlatan inte kan stanna, kanske det finns en framtid för honom i TFF ändå längre fram, säger tränaren.

I matchen mot Öster på Vångavallen i måndags skanderade klacken True Blues, ”Vi vill ha Zlatan kvar”.

Annons

– Jag hörde det, det är fantastiskt skönt att höra det stödet. Glädjande, helt klart, säger Azinovic.

På måndag väntar Brage på bortaplan. Det är sista matchen innan Azinovic kontrakt går ut.

– Om det vill sig illa kan det bli så. Jag hoppas att det inte blir min sista match för TFF.

Cecilia Isberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons