Annons

Första värvningen klar för HBK-dam

Johanna Sköldbäck, mittnia från IFK Malmö, är klar för Trelleborg HBK. Men en nyckelspelare lämnar laget.
Handboll • Publicerad 25 juni 2018
Arkivbild.
Arkivbild.

Trelleborg HBK:s damlag har gjort klart med sitt första nyförvärv till kommande säsong. Division två-laget förstärks med 19-åriga Johanna Sköldbäck. Mittnian har precis kommit tillbaka från en korsbandsskada.

– Jag tränade henne i IFK Malmö. Hon flyttade även med mig till Lundagård för ett år sedan men då blev hon knäskadad under försäsongen så det blev inget spel för henne där, säger HBK:s nye tränare Robert Andersson.

Annons

Sköldbäck har tidigare även representerat Dalhems IF.

– Kommer hon i form efter sin skadad kommer vi att få stor nytta av henne, fortsätter Robert Andersson.

Han har tränat sitt nya lag sedan den 3 maj. Nu har spelarna fått semester fram till 1 augusti då försäsongen börjar på nytt. HBK-laget kommer dock att delta i Åhus Beachandbollsfestival 14-15 juli.

– Det har sett bra ut under den här tiden. Det är ett ungt och friskt lag som jag har fått ta över så det ser spännande ut, säger Robert Andersson, som hoppas på fler nyförvärv.

– I alla fall en två till tre spelare till. Vi har pratat med ett par stycken men det är inget klart. Det är främst på målvaktssidan och en vänsterhänt spelare vi letar efter, säger Robert Andersson.

Däremot står det klart att HBK tappar en viktig spelare. Emilia Cavalli Björkman lämnar HBK på grund av studier på annan ort.

– Det är ett par spelare till som inte gett besked ännu om de ska fortsätta eller inte, berättar HBK-tränaren.

Emilia Cavalli Björkman lämnar HBK.
Emilia Cavalli Björkman lämnar HBK.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons