Annons

Första stora guldet för Uchov

För tre år sedan var han berusad och ställde till med skandal i en GP-tävling.
Sport • Publicerad 8 augusti 2012

Höjdkarriären har också varit svajig.

I OS kom fullträffen. Ryssen Ivan Uchov tog för första gången en stor utomhustitel. OS-guldet i höjdhopp var hans efter en överlägsen uppvisning på Olympiastadion i London.

Annons

Uchov hade ett världsårsbästa på 2,39 från 5 juli med sig till OS. Egentligen var saken klar då Uchov gled över 2,36 med darr på ribban. Siste utmanaren, amerikanen Erik Kynard, var den ende övrige i finalfältet som klarade 2,33, men tvingades sedan spara hopp till högre höjder i försöken att matcha Uchov, som säkrade guldet definitivt när han klarade 2,38 i första försöket.

Tre bronsmedaljörer, britten Robert Grabarz, Derek Drouin, Kanada, och Mutaz Essa Barshim, Qatar, såg till att det blev många som gjorde ärevarv inför de 80 000 på läktarna. 2,29 räckte för att ta OS-brons.

Cecilia Isberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons