Annons

Första poängen i hamn

Efter sex raka förluster kom första poängen för Tif Vikings och lite överraskande kom den mot topplaget Alvesta. 2–2 (0–1, 0–1, 2–0) slutade matchen.
Sport • Publicerad 25 oktober 2009

TRELLEBORG. Det var ett sant nöje att möta tränarparet Rickard Åkesson & Pontus Mårtensson efteråt och Rickard inledde så här:

– Vi har helt klart kommit mer och mer i varje match och det tar tid att komma in i division två-tempot. I dag spelade vi också verkligen som ett lag, där alla ville vinna!

Annons

Både Rickard och Pontus har sett tendensen på bortais i matcherna mot Helsingborg, Tyringe och Limhamn och Pontus ser poängen som oerhört viktig – på längre sikt:

– Ja, den kan vara direkt förlösande och bära frukt framöver.

Inledningen var dock som vanligt och smålänningarna gjorde 0–1 efter 12.52 och 0–2 kom efter 8.06 i andra perioden och det var tack var en stark tredjeperiod som Tif Vikings lyckades nå oavgjort.

Robert Burakovsky gjorde 1–2 och och med endast 29 sekunder kvar kvitterade Markus Johnsson – på ett direktskott ”från blå”.

– Även om det var en laginsats vill jag ändå nämna Henrik Moricz inträde i laget som extra viktig. Han spelar verkligen med hjärtat och har en härlig inställning.

Henrik spelade i Tif Vikings senast för fyra år sedan och har sedan dess spelat med både Kalmar och Lund.

– Jag var i Lund i fjor men det här känns som en rejäl nytändning, menar Henrik direkt efter matchen.

Ingen rast och ingen ro och efter Alvestamatchen väntar Jonstorp borta redan på onsdag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons