Annons

Första passet i strilande regn

Trelleborg HBK:s damlag har fått en ny tränare. Fredrik Magnusson, en 35-åring från Växjö som närmast kommer från Lugi, blir den som ska lotsa nykomlingarna i division ett.
Sport • Publicerad 11 maj 2012
Fredrik Magnusson är ny tränare för Trelleborg HBK:s damlag.
Fredrik Magnusson är ny tränare för Trelleborg HBK:s damlag.Foto: 

Trelleborg HBK har sökt efter en ny huvudtränare efter att klubben inte kom överens om en fortsättning med Dejan Nedic, som tog upp laget till division ett.

Budet gick till en 35-årig smålänning som förra säsongen tränade Lugis F? 17-lag.

Annons

– Klubben har gett ett bra intryck. Det känns riktigt bra och det här ska bli spännande, säger Fredrik Magnusson.

I Lugi kom han i kontakt med Birthe ”Buttan” Hansson, som är hjälptränare i HBK. Hansson, som även är förbundskapten för juniorlandslaget och inte har tid vara huvudansvarig i HBK, driver ett projekt bland ungdomslagen i Lugi.

– Hon är säkert en liten del i att Trelleborg fick vetskap om mig, säger Magnusson.

Han har bara varit tränare i Lugi under ett år. Dessförinnan bodde han i Växjö där han även är uppväxt. Under tre år var han assisterande tränare i Växjö HF:s herrlag. Ett lag han spelade i när han själv var aktiv.

– Jag kom upp i A-laget efter klubbens storhetstid, det blev spel i division ett som bäst, berättar Magnusson, som före tränartiden i seniorlaget var ungdomstränare i smålandsklubben.

Han flyttade till Lund på grund av att han fick jobb på en revisionsbyrå där.

Nu kommer han att pendla till Trelleborg när det är träningar och matcher.

På torsdagen höll han sin första träning med laget. Och han beordrade ut spelarna i ösregnet för en halvtimmes löpning före passet i Söderslättshallen.

– Vi har sagt att vi ska springa oavsett väder, så att det regnar får vi ju strunta i då, det gäller att bygga upp en bra kondition, säger Fredrik Magnusson.

Vad vet du om laget?

Annons

– Egentligen ingenting. Men det kan vara bra det också, nu får tjejerna visa vad de går för under sommaren.

Vad är du för handbollsfilosofi?

– Jag gillar snabb handboll. Drömmen är att spela som Guif. De har ett uppoffrande spel och jobbar för att sätta varandra i bra lägen, samtidigt har det ett starkt grundspel att luta sig mot och kan ta snabba avslut.

– Det är viktigt att spelarna känner en trygghet i att de får avsluta. Samtidigt ska det vara tufft försvar bakåt, säger Magnusson.

Klubben letar fortfarande efter ett par förstärkningar, det arbetet kan fortskrida nu när tränaren väl är på plats.

– Det här ska bli en rolig utmaning, säger Fredrik Magnusson.

Louise Cronholm
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons