Annons

Första förlusten för Stavsten

Storfavoriter inför serien. Men redan i fjärde omgången kom första förlusten. "Vi ska fortfarande vara favoriter till att vinna serien", säger Stavtens assisterande tränare Christian Skoog efter uddamålsförlusten borta mot Ystapågarna.
Sport • Publicerad 13 oktober 2006

30– 29 (17– 14) slutade den svängiga matchen där Stavsten hade ledningen med 13– 11 innan Ystapågarna vände matchen till sin fördel.

– Vi var inte med från början. Många missade frilägen och tappade bollar, säger Christian Skoog.

Annons

– Helt klart en dålig insats från vår sida, men alla var inte med på noterna. Sen mötte vi ett farmarlag och de hade några duktiga spelare.

I IFK Ystads andralag fanns i går en del spelare med elitserierutin från i fjol. Ändå borde Stavsten klarat uppgiften bättre. I andra halvlek lyckades Stavsten komma i kapp till 24– 24, men hemmalaget tog raskt tag i taktpinnen igen och tvåmålsledningen i slutminuten var för stor för att Stavsten skulle hämta in för en poäng.

– Theis Husfeldt gjorde många mål (tio) men precis som alla andra missade han både skott och passningar. Han var dock ganska ensam om att ta skott så några missar får man räkna med. Theis och Johan Nilsson i målet får ändå absolut godkända, säger Christian Skoog.

Övriga får ta sig en funderare efter insatsen.

– Vi är favoriter till att ta hem den här serien och det ska vi fortfarande vara. Men vi kommer få kriga i många matcher framöver och då krävs det att vi kämpar.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons