Annons

Förre TFF-tränaren får ledarroll i Malmö FF

Den före detta TFF- och IFK-tränaren Alf Westerberg har fått ett nytt jobb. Han är klar som lagkoordinator för Malmö FF:s herrlag.
Fotboll • Publicerad 13 december 2021
Alf Westerberg under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Mjällby och Varberg i april i år. Nu är han tillbaka i Malmö FF.
Alf Westerberg under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Mjällby och Varberg i april i år. Nu är han tillbaka i Malmö FF.Foto: MAGNUS LEJHALL

Alf Westerberg fick i somras lämna rollen som assisterande tränare i Mjällby AIF, när den allsvenska klubben sparkade honom och huvudtränaren Christian Järdler.

Nu är trelleborgaren tillbaka i svensk elitfotboll och i Malmö FF, i rollen som lagkoordinator för herrlaget.

Annons

– Det känns väldigt bra och det blir intressant att komma till en klubb som är ledande på många plan. Även om det var ett tag sen jag var i MFF har jag alltid haft en god relation med människor i klubben och känt mig välkommen till Stadion, säger Alf Westerberg, till Malmö FF:s hemsida.

– Den här tjänsten handlar om att ge tränare, ledare och spelare möjligheten att ägna sig åt matchprocessen till 100 procent. Jag känner mig trygg i den rollen och det är uppgifter som jag har erfarenhet från via tidigare tränarjobb, säger Alf Westerberg vidare, till klubbens hemsida.

Alf Westerberg var verksam i Malmö FF 2003 till 2007. Bland annat var han assisterande tränare till Tom Prahl under säsongen 2004 när klubben vann SM-guld. Westerberg har varit tränare i Trelleborgs FF i två olika omgångar och inledde sin tränarkarriär i IFK Trelleborg.

Trelleborgaren var anställd av IFK Göteborg från 2012 till och med 2020, innan han gick till Mjällby AIF för ett år sedan.

”Det blir intressant att komma till en klubb som är ledande på många plan.”
Alf Westerberg.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons