Annons

Förre TFF-spelaren klar för amerikanskt lag

Petar Petrovic har hittat en ny klubb. Han fortsätter karriären utomlands i den amerikanska andraligan med El Paso Locomotive från Texas.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2023
Petar Petrovic fortsätter karriären i USA.
Petar Petrovic fortsätter karriären i USA.Foto: Peter Ottosson

Dagen innan julafton kommunicerade TFF att Petar Petrovic lämnar klubben efter att hans kontrakt gått ut. Han sade då till TA-sporten att han hade något på gång utomlands. Nu har han gjort klart med en ny klubb, amerikanska El Paso Locomotive, som hör hemma i Texas.

Laget tränas av Brian Clarhaut, som i år tränade Gif Sundsvall och som trillade ur allsvenskan. Amerikanen, som tidigare även tränat Nyköping och Umeå, är även teknisk direktör i klubben.

Annons

– Jag har spelat mot Petar i många år och har själv sett de egenskaper han har som offensiv ytter. I Petar får vi en dynamisk ytter som är kapabel att låsa upp motståndare och är ett konstant målhot. Att med vår spelstil få ytterligare en offensiv spelare som kan avgöra matcher kan vara avgörande för vår framgång., säger Brian Clarhaut till klubbens hemsida.

Petar Petrovic kom till TFF från Östers IF inför säsongen 2021. Första året i TFF gjorde han åtta mål och sex assist på 22 matcher men blev sedan knäskadad i slutet på säsongen. Han gjorde comeback i höstas, men det blev bara tre inhopp innan han blev skadad på nytt.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons