Annons

Förre TFF:aren tar över storklubben: ”Stort ansvar”

Alexander Tengryd tar tills vidare över som huvudtränare i IFK Göteborg, tillsammans med William Lundin. ”Stort ansvar som vi får till oss”, säger trelleborgaren till Göteborgs-Posten.
Fotboll • Publicerad 8 mars 2023
Tillfälliga huvudtränaren Alexander Tengryd efter onsdagens träning med IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån
Tillfälliga huvudtränaren Alexander Tengryd efter onsdagens träning med IFK Göteborg. Foto: BildbyrånFoto: MATHIAS BERGELD

På onsdagen sparkade IFK Göteborg huvudtränaren Mikael Stahre. Cupförlusten med 0–4 mot IFK Norrköping i söndags blev droppen. Tills vidare tar assisterande tränarna William Lundin – och trelleborgaren Alexander Tengryd över.

– Det är ett förtroendeuppdrag. Stort ansvar som vi får till oss. Vi är erfarna i den bemärkelsen att vi varit tränare länge, men vi har inte stått längst fram så här. Vi är väldigt stolta över att få möjligheten att stå här, säger Alexander Tengryd, till Göteborgs-Posten.

Annons

– Båda har ett stort förtroende i spelartruppen och de kommer att få allt nödvändigt stöd som de behöver under den period de leder laget, säger klubbdirektören Håkan Mild, till IFK Göteborgs hemsida.

Alexander Tengryd har tidigare varit tränare i TFF under två olika perioder. Han lämnade Vångavallen för ett år sedan, när han var assisterande tränare till Kristian Haynes, för IFK Göteborg.

Tengryd inledde sin tränarkarriär i TFF. Han var tipselittränare när han i oktober 2012 skrev på för Brommapojkarna. Efter ett halvår där lämnade han för Helsingborgs IF, som han arbetade för i olika roller i sju år, innan han kom tillbaka till TFF inför säsongen 2020 för att då bli assisterande tränare och utvecklingschef.

Alexander Tengryd och William Lundin tar över tills vidare, samtidigt som en process för att hitta en permanent huvudtränare påbörjats.

Tränarparet höll sin första träning med laget på onsdagen.

Tillfälliga huvudtränarna William Lundin och Alexander Tengryd efter onsdagens träning med IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån
Tillfälliga huvudtränarna William Lundin och Alexander Tengryd efter onsdagens träning med IFK Göteborg. Foto: BildbyrånFoto: MATHIAS BERGELD
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons