Annons

Förra säsongen i TFF – nu ska han rädda MFF

Målvaktslöftet Johan Dahlin är klar för Malmö FF. Den svenske U21-landslagsmålvakten värvas från ekonomiskt tyngda Osloklubben Lyn.
Sport • Publicerad 8 juli 2009

Jonas Sandqvist lämnar Malmö FF – men den allsvenska tabelltian har redan hittat en ersättare i målet. Från norska Lyn värvas Johan Dahlin, som vaktade det svenska målet under U21-EM som avgjordes tidigare i sommar.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han är en tongivande spelare i U-21 landslaget och trots att han är ganska ung har han stor rutin och besitter redan värdefulla erfarenheter, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till klubbens hemsida.

Annons

”Det ska bli fantastiskt kul. Jag har fina minnen från EM-matcherna på den nya arenan och jag ser verkligen fram emot den här utmaningen”, säger Johan Dahlin i ett pressmeddelande.

”Malmö är den klubb i Sverige som jag anser ha störst potential och det känns inspirerande över att vara med i deras satsning”, fortsätter Dahlin.

22-åringen ersätter Jonas Sandqvist, 28. Allt talar för att Johan Dahlin går rakt in i laget och tar målvaktsposten i Malmö FF. Jonas Sandqvist har nämligen brutit förhandlingarna med MFF om en förlängning om kontraktet och har förklarat att han vill gå redan i sommar.

”Vi har sonderat marknaden sen vi fick de första indikationer på att det inte skulle bli förlängt med Sandqvist”, säger sportchefen Hasse Borg. ”Johan har ju varit med i olika landslagssammanhang en längre tid och det är en spelare vi känner till väl”.

Johan Dahlin var förra säsongen i TFF på lån. Han spelade 14 allsvenska matcher för klubben. Den 8 augusti väntas han tillbaka till Vångavallen då det spelas derby mellan TFF och MFF.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons