Annons

Formen talar för Skansen

I helgen spelas nästsista spelomgången i division fem, sex och sju för Söderslätts småklubbar men oavsett att det är spännande in i slutomgången i alla tre divisionerna, så är det i sexan det mesta står på spel.
Sport • Publicerad 25 september 2010

TRELLEBORG. För några omgångar sedan fanns Skurups AIF ensamt i topp men där har det kärvat rejält och i nuläget talar inget för att Skurup ska kunna vinna serien. Däremot är laget i princip klart som tredje kvallag uppåt.

Nej, idag är det trion Söderslättslag som slåss om seriesegern och det handlar om Gylle AIF, Västra Ingelstads IS och BK Skansen. Av lagen är det endast Skansen som spelar hemma och så här säger tränaren, Anders Nilsson (bilden).

Annons

– Läget är bra och vi har alla med – förutom Andreas Lindquist som bara kan spela då och då på grund av sina dåliga knän. Andreas är dock med all säkerhet med i Gylle nästa lördag.

Skansen har – i motsats till Skurup – ångat på mot slutet och från en mittenplats i serien är man nu trea i serien – samma poäng som Ingelstad men 15 mål efter. I dag möter man Gislöv på Albäck och det är en match som oroar Anders en del.

– Ja, Gislöv har ju ett jätteintressant lag och kan säkert bli ännu bättre nästa säsong. För oss gäller dock att ta tre poäng för att chansen till seriesegern ska finnas inför matchen i Gylle.

Gylle möter Minnesberg borta och här har Anders också en del funderingar.

– Minnesberg kan spela hur bra som helst, när man har tillgång till alla sina spelare men kan också dippa rejält.

– Samtidigt spelas Kyrkheddinge–Holmeja och den matchen vinner säkert Kyrkheddinge och skulle Minnesberg då förlora – ja, då rasar Minnesberg ned till kvalplatsen neråt och resonemanget kan säkert ge extra energi till Minnesbergs spelare.

Minst lika tufft får säkert Västra Ingelstad, när man spelar borta mot Charlo i eftermiddag och vill det sig illa – ja, då tappar hela trion topplag poäng i dag.

– För vår del är jag lite orolig att avslutningsmatchen i Gylle redan är så upphaussad och jag hoppas verkligen vi kan hitta fokus mot Gislöv, avrundar Anders Nilsson.

Seriesegraren går direkt till division fem medan tvåan, trean och fyran får kvala.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons