Förlusten ger IFK hopp i elitserien

Sjunde raka förlusten. Topp-laget H 43 vann med 31– 26 (16– 12) men det var inte bara i Lundalaget som det var mungiporna uppåt efteråt. Elitseriederbyt indikerade att ett sargat IFK är på rätt väg.
Sport • Publicerad 1 november 2007
Andreas Bamberg utmanar H 43:s målvakt Jesper Larsson. Bamberg bar lagkaptensbindeln i skadade Denis Bahtijarevics frånvaro. Bamberg gjorde ett hårt jobb när han punktade bort H43-skytten Zoran Roganovic men hade svårt att komma till framåt.BILD: Albin Brönmark
Andreas Bamberg utmanar H 43:s målvakt Jesper Larsson. Bamberg bar lagkaptensbindeln i skadade Denis Bahtijarevics frånvaro. Bamberg gjorde ett hårt jobb när han punktade bort H43-skytten Zoran Roganovic men hade svårt att komma till framåt.BILD: Albin BrönmarkFoto: 

– Jag är lite trött på att förlora men det här var ett fall framåt, sammanfattade spelmotorn Daniel Lindquist.

Mycket riktigt.

Till skillnad mot i de senaste matcherna tog IFK fajten, gick in i närkamper, vågade gå på genombrott och vek inte ner sig när motståndarna ryckt i målprotokollet.

– Det var det gamla Trelleborg som visade sig i dag. Vi är pålästa och följer ramarna slaviskt, förklarade Johan Zanotti som även han var på tårna.

I går var han tränaren som vrålade, levde sig in och coachade med frenesi. Hemmalaget fick kämpa i underläge hela matchen, men var inte ett slaget lag förrän högersexan Tomas Axnér gjorde två snabba mål och förvandlade 24– 27 till 24– 29 med drygt två minuter kvar.

– Jag tror aldrig jag har förlorat en tävlingsmatch i Söderslättshallen. Jag har vunnit både med H 43 mot IFK och med Lugi mot Stavsten, berättade 37-årige tiomålsskytten Tomas Axnér.

H 43:s kantspelare med Ulf Tallhage till vänster ordnade tillsammans 16 av H43:s 31 mål.

Lundalaget hade bättre spelare individuellt och ett bredare manskap att gå runt på. H 43-segern kändes hemma redan när gästerna ledde med 6– 12 i första halvlek.

Men IFK hämtade in underläget till 11– 12 och i andra halvlek hämtades 14– 20 in till 18– 20.

– Mer jävlar anamma, vi vågade gå in i hålen, det fick göra lite ont för att göra mål. Sedan har vi lite downperioder som vi måste komma till rätta med, förklarade nyttige spelmotorn Daniel Lindquist.

Efter en räcka matcher med idel tråkigheter fanns det i går en hel del positivt att gräva fram. Som Joachim Söholm Christensens målvaktsspel till exempel. Med 22 räddningar överträffade han självaste Jesper Larsson i motståndarmålet.

– Vi vann ju inte, då spelar det egentligen inge roll, påpekade IFK:s danske målvakt.

Minspelet indikerade ändå att han var ganska nöjd.

– Det var ju roligare än mot Hammarby. Ju mer jag lär känna försvaret, desto bättre går det, menade han.

Daniel Lindquist var hjärnan bakom mycket i anfallsspelet.

– Jag känner mig fortfarande ganska orutinerad i rollen som mittnia, men det är roligt att spela där, man får ha bollen mycket, menade han.

Förlusten mot H 43 var den sjunde i ordningen. Ändå kan den ha varit vändningen för IFK. Ett sargat självförtroende fick i alla fall en skjuts i rätt riktning.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.