Annons

Förlust - men Stavsten hoppas än

Olympic/Viking blev för svårt för Stavsten och nu ser förstaplatsen ut att vara vikt för Alstermo. Men hoppet lever hos de vinröda. "I normalfallet vinner vi de tre som är kvar", säger Christian Skoog.
Sport • Publicerad 10 mars 2004

Den svåra bortamatchen mot Olympic/Viking slutade med förlust för Stavsten. Olympic vann med 29-25. Då serieledarna Alstermo dessutom vann i Eslöv med 27-24 ser det riktigt mörkt ut för Stavsten när det gäller förstaplatsen. Tre omgångar återstår och tar Alstermo två poäng till måste Stavsten vinna allt - och göra massor med mål. Tar Alstermo tre poäng är saken klar. - Det är omöjligt att spekulera i hur det ska gå i de andra matcherna. Alla lag kan slå alla i den här serien, säger Christian Skoog, assisterande tränare och lagkapten i Stavsten. Mot Olympic/Viking öppnades vissa möjligheter för Stavsten när det stod klart att hemmalagets storskytt Sergo Datukashvili inte skulle komma till spel på grund av skada. Men trots det hamnade Stavsten på efterkälken redan från början. - De hade ledningen hela tiden och vi fick jaga, kämpa och slita för målen, säger Christian Skoog. I paus ledde Olympic med 15-13 men en bit in på andra halvlek såg Stavsten ut att kunna blanda sig i. De vinröda var uppe i 16-17-underläge men i samma veva fick Jonas Persson rött kort och med bara tre ordinarie niometersspelare ombytta - "JP", Skoog och Kenni Nörskov - orkade inte Stavsten. - Vi räckte inte riktigt till. De går runt på fler nior och när JP fick rött blev det ännu tuffare. Vi släpper in för många lätta mål och får det inte riktigt att stämma framåt, även om vi inte gör någon katastrofmatch, säger Skoog som dock inte slutat hoppas. - I normalfallet ska vi vinna de tre som är kvar. Men idrott är ju idrott så man vet inte. Ett par saker talar för Stavsten i slutspurten: * Kenni Nörskov verkar ha kommit i gång på allvar, 13 mål i går! * Mattias Hoff har varit på semester men är troligen tillbaka till hemmamatchen mot Uddevalla på lördag. Mot Stavsten talar att Jonas Persson troligen har avstängning att vänta efter sitt röda kort.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons