Annons

Förlust i återstarten för TFF:s damer

När TFF:s damer inledde höstsäsongen hemma på Vångavallen mot Hammenhög gjorde man det med tre nyförvärv i startelvan, Matilda Roth, Rebecka Söholt och Minda Forsblom. Hammenhög gick dock segrande från matchen, med sammanlagt 0-3.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2019 • Uppdaterad 8 augusti 2019
Viktoria Persson hade en fin reduceringsmöjlighet i början av andra halvlek.
Viktoria Persson hade en fin reduceringsmöjlighet i början av andra halvlek.Foto: Axel Herrlin

Det blev en mardrömsstart för de blåklädda, när Hammenhögs Maria Rix nådde högst på en boll inne i straffområdet och kunde nicka in ledningsmålet redan efter en och en halv minut.

– Att vi börjar med det, och får ett mål i nacken efter en och en halv minut är ju inte speciellt bra, säger tränaren Hans Malmgren.

Annons

– Tyvärr är vi inte tillräckligt vassa inne i boxen. Spelmässigt har vi tagit stora kliv och vi gör en bra match, men sen måste vi vara lite mer skärpta i egen box.

0-2 till Hammenhög kom i den 13:e minuten efter ett fint avslut i straffområdet av Tilde Johansson, som letade sig in ovanför Trelleborgsmålvakten Emy Alerskans.

TFF fick ett par halvchanser i slutet av den första halvleken, utan resultat.

I halvtid gjorde TFF ett byte när Elin Engbe gick ut och Caroline Williamsdotter kom in.

Viktoria Persson fick en fin möjlighet att reducera via ett friläge i den 60:e minuten, men skottet med vänstern gick utanför.

– Jag tyckte att vi tryckte på rätt rejält i början av andra halvlek. De kändes betydligt mer trötta än vad vi gjorde, även om jag tycker att vi blir lite trötta sista kvarten, säger Hans Malmgren, som var nöjd med nyförvärvens insatser, och som anser att Hammenhög troligtvis är ett av seriens bästa lag ihop med Dösjöbro.

I den 68:e minuten punkterade Hammenhögs Tilde Johansson matchen, vilket gladde den lilla tillresta hejarklacken från Österlen. 0-3 blev också slutresultatet.

Vänsteryttern Rebecka Söholt gjorde sin tävlingsdebut i TFF-tröjan.

– Det kändes bra, men det är alltid surt med en förlust. Stundtals hade vi ett jättebra spel. Vi fick inte riktigt in bollen, och vi släpper in tre istället, säger hon.

Och din egen insats?

Annons

– Jag sprang en del på kanten. Det kan ju alltid bli bättre, men jag är nöjd med min insats för att vara första matchen.

– Det var tufft motstånd. De är väldigt fysiska, det är väl deras fördel, men överlag tycker jag att vi hänger på väldigt bra och vi hade kunnat få med oss ett helt annat resultat, säger Rebecka Söholt.

bild 1/3
Nike Törnqvist spelade från start för TFF.
Rebecka Söholt gjorde sin tävlingsdebut i TFF-tröjan.
Viktoria Persson hade en fin reduceringschans i andra halvlek.
Nike Törnqvist spelade från start för TFF.
Rebecka Söholt gjorde sin tävlingsdebut i TFF-tröjan.
Fotboll, Division 1 Södra Götaland damer

Trelleborgs FF-Hammenhögs IF 0-3 (0-2)

Hammenhög: Tilde Johansson 2, Maria Rix.

Axel HerrlinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons