Annons

Förlust för Johansson/Aspelin

Dubbelparet Thomas Johansson/Simon Aspelin förlorade OS-finalen mot Roger Federer/Stanislas Wawrinka, Schweiz. Schweizarna vann med 3-1 i set, 6-3, 6-4, 6-7, 6-3.
Sport • Publicerad 16 augusti 2008
Det blev förlust i finalen för dubbelparet Thomas Johansson/Simon Aspelin. Bild: Scanpix
Det blev förlust i finalen för dubbelparet Thomas Johansson/Simon Aspelin. Bild: ScanpixFoto: 

Svenskarna var inte riktigt nära att rubba det schweiziska paret förrän i tredje set då paret omedelbart lyckades att bryta fram till 2-0-ledning. Den försvann dock lika snabbt när Aspelin tappade sin serve efter tre dubbelfel och till slut gick setet till tiebreak. Där gick svenskarna fram till 6-3 och kunde till slut serva hem setet, 7-4.

I fjärde set kom avgörandet när Aspelin tappade sin serve fram till schweizisk 3-1-ledning. Den store dominanten på tennisbanan var som väntat Roger Federer. I första set tappade han bara en boll i sina tre servegame.

Annons

För svensk del var dock OS-silvret en stor framgång. Sverige har bara tagit en OS-medalj tennis tidigare - Stefan Edberg/Anders Järryd 1988 - och Johansson/Aspelin var inför OS ett nykomponerat par.

Bronset vanns av det amerikanska tvillingparet Bob och Mike Bryan som besegrade franska paret Michael Llodra/Arnaud Clement. I singelfinalen möts Fernando Gonzalez, Chile och Rafael Nadal, Spanien.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons