Annons

Förlust för IFK Trelleborg

Tränaren Dragan Brljevic var säker på seger. Lagkapten Kim Johansson likaså. Då slog Redbergslid till och krossade Trelleborg, 33– 20 (19– 11). "Våra huvuden var inte med", säger Kim.
Sport • Publicerad 10 december 2008
Lars Bernhardsson, Redbergslid. Kim Johansson och Denis Bahtijarevic, Trelleborg. BILD: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Lars Bernhardsson, Redbergslid. Kim Johansson och Denis Bahtijarevic, Trelleborg. BILD: DANIEL STILLER/BILDBYRÅNFoto: 

Bottenkrigande IFK Trelleborg andades ny luft. Nytt spelsystem, tre raka segrar och en position ovanför nedflyttningsplats.

Dessutom unge Andreas Nilsson tillbaka i laget igen efter åtta veckors skadeuppehåll.

Annons

Det sammantaget gjorde att Kim Johansson var övertygad.

- Jag var säker på att vi skulle vinna. Vi hade bra koll på dem senast, har bra självförtroende och var på G, säger Kim.

Dragan Brljevic hade samma känsla.

- Jag sa inget till spelarna, men jag kände på mig att det här skulle gå vägen, att vi skulle ta det här. Vi har så pass bra försvarsspel att de inte ska kunna göra mer än 25 mål på oss. Och så gör de 33…

Dragan Brljevic skakar på huvudet.

Trelleborg fick annars en smakstart på matchen och det såg ut som att tränaren skulle få rätt - att det skulle bli en repris av söndagens match lagen emellan.

Joachim Christensen storspelade i målet, hade fem räddningar i matchens första tre minuter. Dansken var omutlig.

På resultattavlan stod det 3-6 när Christensen blev mänsklig och Redbergslid kom i kapp och vände.

- Ledningen berodde på att "Jocke" stängde igen kassen, säger Kim Johansson.

Vid ställningen 8-7 tog Brljevic time out. Åtta minuter senare stod det 16-8 - Redbergslid hade gjort 13-2 på 18 minuter och matchen var över.

Annons

Kim Johansson, sju mål, var den ende som kunde kvittera ut godkänt betyg.

- Vi körde vårt spel första tio minuterna. Då spelade vi brett som vi skulle, sedan gick vi in i mitten och då var det lätt för RIK. Kombinationerna, platsbytena och farten i anfallsspelet var plötsligt borta. IFK var tillbaka vid det stereotypa spel som givit laget så många förluster.

Finns det inget man kan göra för att ändra spelet under matchens gång?

- Nej, säger Kim och ler. Inte när vi inte är närvarande. Vi var kvar i Trelleborg och då kan Dragan skrika hur mycket han vill. Vi lyssnar ändå inte.

Dragan Brljevic försökte ändra i samband med den time out han tog vid ställningen 8-7.

Kim Johansson, som lagkamraterna envisades att spela in till trots att han var hårt trängd, byttes ut mot Anderas Nilsson - 18-åringen som gjorde comeback efter sin tumskada. Betyget blev tyvärr tummen ner. Andreas Nilsson spelade åtta minuter och RIK vann den perioden med 8-1.

- Jag har tre fulla träningar i kroppen och saknar tempo. Det kommer att ta tid, jag har varit borta i åtta veckor.

I vissa moment gör det fortfarande ont i den bandagerade tummen och han trotsade läkarnas råd genom inhoppet i Göteborg.

- Det är klart att jag vill lira, men det kommer ta tid. Jag har varit borta i åtta veckor men det kändes som att börja om från början. Jag har inte kommit in i det, är inte med på vad som händer.

Det, å andra sidan, var han inte ensam om bland trelleborgarna i Lisebergshallen.

Annons

- Vi glömmer den här matchen, säger Kim innan han tillägger:

- Det här ska H 43 få sota för på söndag.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons