Förlust för IFK och Pelister

Det blev noll poäng i utbyte, när både IFK och Pelister hade bortamatch i går kväll. IFK fick vända åter med 0–2 i Nosaby och Pelisters Eslövsbesök slutade med 3–1 till hemmalaget.
Sport • Publicerad 22 maj 2010

TRELLEBORG. – Vi spelade fantastiskt bra under första halvtimmen och under matchens avslutande 20 minuter men vi har ju så svårt att göra mål. Efter 32 minuter slår Nosaby en långboll som väl får extra fart i blötan och så står det 1–0. Innan pausen gör de även 2–0 och har vi oturen att en touch efter inkast helt ställer Odelstig i målet, analyserar lagledaren Lars-Olof Hansson.

Lars-Olof pekar också på vikten av att få göra första målet i en tät match som denna och där spöregnet gjorde förhållandena extra svåra. Att nämna i övrigt från Nosaby finns Dez Idrizis lårskada och som tvingade honom att avbryta matchen.

I Eslöv förlorade alltså Pelister med 1–3 efter underläge i pausen med 0–3. Så här analyserar lagledaren, Jörgen Johansson, från den matchen:

– Eslöv gör ett tidigt mål och leder med 1–0 redan efter tio minuter. Gör sedan även 2–0 och 3–0 på straff minuten före pausen men det ska sägas att vi brände flera riktigt klara målchanser under första halvlek.

Fem minuter in i andra halvlek reducerar Igor Tasevski och 3–1 visade sig också stå sig matchen ut men Pelister skapade fortsatt fina chanser ända in i slutminuterna.