Förlust för IFK i Alingsås

Tillbaka till verkligheten. Alingsås blev en för svår motståndare för IFK Trelleborg. Efter en jämn första halvlek sprang Alingsås ifrån ett långsamt IFK.
Sport • Publicerad 22 februari 2009
Marcus Litborn. Arkivbild: TA
Marcus Litborn. Arkivbild: TAFoto: 

Det var ett taggat Alingsås som utklassade IFK inför en högljud hemmapublik. Direkt syntes det att IFK skulle få problem. Hemmalaget gav inte bort något gratis och trelleborgarna fick slita för varje mål.

- Vi ger verkligen allt i dag, men Alingsås är väldigt bra. Jag har tippat dem i SM-final och det ser man i dag. De är svårslagna, säger IFK:s tränare Dragan Brljevic.

IFK-försvaret blev ordentligt uppsnurrat redan efter fem minuter. Dragan Brljevics motdrag blev en punktmarkering av Alingsås storskytt Kristian Bliznac. Efter detta fick Trelleborg lite andrum och kunde spela en mer avslappnad handboll. Lagen följdes åt under den första halvleken. Men Alingsås skapade lägen lättare än ett vilt kämpande IFK.

- Vi är alldeles för dåliga bakåt. Försvaret fungerar inte och vi jobbar inte med fötterna. Vi blir helt stillastående, säger IFK:s kapten Kim Johansson. Kapten Johansson hade tufft hela matchen och ger sig själv ett lågt betyg.

- Jag är inte bra i dag. Det blev tufft när de drog ifrån, man orkar inte med rent psykiskt.

Andra halvlek inleddes med en rad tekniska fel från Trelleborgs sida. Alingsås tackade och tog emot och spelade till sig en sjumåls ledning efter femton minuter. IFK testade med ett utgrupperat försvar, men det fungerade inte alls.

- Vi släpper in 37 mål, det är alldeles för mycket. Vi testar ju en massa olika försvarsspel men inget fungerar. De gör väldigt lätta mål och vi överarbetar hela tiden, säger IFK:s bästa spelare för dagen, Marcus Litborn.

De båda målvakterna Joachim Christensen och Giorgio Jancevski lyckades inte få tag i Alingsås skott och hemmalaget gjorde ofta enkla mål. Efter Alingsås avgörande ryck spelade båda lagen av matchen och IFK:s kämpaglöd försvann.

- Hade vi haft lite mer räddningar hade vi fåt bra självförtroende. Men tyvärr hade vi inte det i dag, säger tränaren Dragan Brljevic.

Förlusten innebar också att laget är ett steg närmare kvalspel.

- Vi är inte rädda för att kanske få kvalspela. Det är så härligt go i laget och vi ger alltid allt, Dragan Brljevic.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.