Förkylt i TFF ger ungdomar chansen

TFF: s träningsläger i Italien var hellyckat men väl på hemmaplan har flera spelare i truppen drabbats av feber och förkylning. Det innebär att Conny Karlsson ställer upp med en ovanligt ungdomlig trupp mot Boden i dag.
Sport • Publicerad 29 mars 2005
Mattias Kronvall är som snart 28-åring äldst i det ungdomliga TFF-lag som träningsspelar mot Boden i Maglarp i eftermiddag.
Mattias Kronvall är som snart 28-åring äldst i det ungdomliga TFF-lag som träningsspelar mot Boden i Maglarp i eftermiddag.Foto: 

Mötet med Boden i Maglarp – matchstart kl. 16 – blir ett riktigt test så tillvida att Boden är en av TFF: s kommande motståndare i superettan och den enda som sådan man också möter före seriestarten. Nästa gång de båda lagen möts är i Boden dit TFF har att bege sig för match den 29 maj. Boden inleder förresten borta mot Örebro S.K. vilket väl är aningen svårare än TFF: s hemmapremiär mot Västra Frölunda, eller...?

Norrlänningarna tränas av Pär Millqvist, den förre AIK-aren – som både spelare och tränare, där han dock fick nöja sig med assistentens roll åt både Olle Nordin och Peter Larsson.

Bodens lag är ganska okänt för oss i söder men en spelare är extra intressant att se i aktion och det är Max Fuxberg. Max är MFF-are i grunden men gjorde en kortare sejour i Höllvikens division tvålag i fjor och var då väldigt duktig.

TFF tränade på Albäcksvallens gräsmatta i går och Conny Karlsson var ganska nöjd:

– Ja, planen var helt OK! med tanke på hur det har sett ut hittills. Typisk vårtung dock men inga skador och det är skönt med tanke på sjuklägret efter hemkomsten från Italien. Richard Richardsson, Tommie Pehrsson, Jens Sloth och Niklas Nordgren saknas i TFF-truppen och samtliga låg nerbäddade med feber i går. Frånvaron av åtminstone tre i en tänkt startelva gör att Conny Karlsson nöjer sig med att lämna en trupp inför matchen i dag:

– Ja, jag kommer att bestämma strax före matchstart vilka som får börja och det enda som väl är helt klart är att Niclas Jeppson står i mål. I övrigt har jag kallat följande: Ivo Skiljo, Mattias Kronvall, Dennis Melander, Mikael Bengtsson, Christian Ahlström, Mattias Roos, Patrik Redo, Pathrik Nilsson, Fredrik Nilsson, Jonas Bjurström, Alexander Steen, Alban Jusufi, Toni Bahtiri, Emil Mårtensson samt Stephen Ademolu.

Det innebär en väldigt ungdomlig TFF-trupp, där medelåldern endast är lite drygt 21 år och där Mattias Kronvall är "pappa" med sina snart 28 år på nacken och där Toni Bahtiri är truppens Benjamin som blott 17-åring!

– De yngsta bland ungdomarna är med fullt ut och kryper helt klart närmare och man visar heller ingen som helst blygsamhet under träningspassen, analyserar Conny Karlsson det ungdomliga inslaget i truppen.

FOTNOT:Boden har spelat fem träningsmatcher och så här har det gått: Piteå IF 7– 1, IFK Luleå 1– 1, Djurgårdens IF 1– 5, Friska Viljor 5– 0, TP-47 (Finland) 2– 1.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.