Annons

Förkyld Marie visade klassen

Uppladdningen var långt i från bra. Men trots en rejäl förkylning gick TBTK:s Marie Olsson hela vägen i Ängby International. Slutsegern var en härlig revansch efter petningen i landslaget förra veckan.
Sport • Publicerad 28 november 2005

Li Fen var inte med. Men i övrigt var de bästa spelarna i elitserien, inklusive alla kineser, på plats för att göra upp om slutsegern.

Med tanke på det sällskapet var segern förstås en riktig fullträff för Marie Olsson.

Annons

[S] Riktigt kul, särskilt som det gått ganska knackigt i turneringarna på sistone, säger Marie Olsson.

Marie Olsson avfärdade i tur och ordning Sofia Westholm, Matilda Ekholm, Kang Li och Nina Vakkila.

Enda gången Marie var pressad var i finalen där Spårvägens Nina Vakkila hämtade upp ett 0[S]2-underläge till 2[S]2 i set. Därefter ledde Vakkila med 7[S]4 i femte innan coachen Inge Augustsson tog time-out. Efter den var det åter Marie som bestämde och TBTK-tjejen gick fram till setseger med 12[S]10.

3[S]0-segrarna över Kang Li och Sverigeettan Matilda Ekholm var två mäkta imponerande triumfer.

Turneringssegern gav henne 10 000 kronor och en flaska skumpa.

En annan som imponerade i Ängby International var klubbkompisen Angelica Augustsson som besegrade Långshyttans kines Cai Ning och kom sexa.

I kväll väntar Malmö FF borta i elitserien. Återstår att se om tjejernas form står sig till dess. Veronica Mattiasson och Sandra Johansson kompletterar när serieledande Ladies Team besöker jumbon Malmö.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons