Före detta TFF-spelare lånas ut

Två före detta TFF-spelaren fick nya klubbadresser på tisdagen, transferfönstrets sista dag. Malmö FF lånar ut Hugo Andersson till danska Hobro, och Deniz Hümmet lånas ut från Elfsborg till Örebro.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 25 augusti 2020
Deniz Hümmet, i fokus, lånas ut till Örebro.
Deniz Hümmet, i fokus, lånas ut till Örebro.Foto: Erik Simander/TT

Det händer en del under ”deadline” day i Fotbollssverige. Bland annat lånas två före detta TFF-spelare ut till nya klubbar.

Deniz Hümmet, som spelade i TFF 2018, har inte fått mycket speltid i Elfsborg i år och nu lånas 23-åringen ut till den allsvenska konkurrenten Örebro SK resten av säsongen.

– Vi har sedan början av fönstret arbetat med att kartlägga spelare för att förstärka truppen med fokus på de offensiva positionerna. Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av, säger Axel Kjäll till Örebro SK:s hemsida.

TFF sålde Hümmet till Elfsborg i januari 2019.

Hugo Andersson, som förra säsongen spelade i TFF på lån från Malmö FF, har också haft svårt med speltiden i år. Malmö lånar nu ut mittbacken till danska Hobro IK till nästa sommar.

Marcus Antonsson och Hugo Andersson, till höger, på en träning med Malmö FF.
Marcus Antonsson och Hugo Andersson, till höger, på en träning med Malmö FF.Foto: Andreas Hillergren/TT
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.