Annons

Fördelning av tv-pengar görs om i superettan

Det är nu klubbat hur pengarna ska fördelas mellan lagen i superettan kommande år när det nya tv-avtalet träder i kraft.
Fotboll • Publicerad 12 december 2019
TFF:s Erik Andersson skjuter på mål under superettanmatchen mellan Trelleborgs FF och Degerfors IF på Vångavallen. Kommande år får lagen i superettan mer pengar med det nya tv-avtalet.
TFF:s Erik Andersson skjuter på mål under superettanmatchen mellan Trelleborgs FF och Degerfors IF på Vångavallen. Kommande år får lagen i superettan mer pengar med det nya tv-avtalet.Foto: Andreas Hillergren/TT

Vinnaren och lagen i toppen får en mindre andel, och lagen i mitten och botten får mer, jämfört med nuvarande modell. Så blir den nya fördelningsprincipen när ersättningen till klubbarna i superettan, utifrån tv-pengarna, nu görs om, enligt Fotbollskanalen.

Nästa säsong tar Discovery över tv-rättigheterna för allsvenskan och superettan. Det innebär mer pengar för lagen i såväl allsvenskan som superettan.

Annons

Det nya avtalet, samt ett sponsoravtal med Unibet, kommer att inbringa ungefär 750 miljoner kronor om året fram till 2026 – totalt 4,5 miljarder kronor. Det är mer än dubbelt så mycket som tidigare.

Klubbarna i superettan har nu kommit överens om ett avtal som i alla fall ska gälla 2020.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons