Fördel Palmstaden i kvaldramat

Palmstaden rivstartade i den första kvalmatchen mot Munka–Ljungby och vann med 5–2 (4–1, 0–1, 1–0).
Sport • Publicerad 25 april 2005

Palmstaden har fått en extra chans att ta steget upp i trean och fick den smakstart som laget hade önskat. Efter 16 minuters spel hade laget gjort fyra mål.

– Det var nervöst inledningsvis och det kändes som att första målet skulle bli viktigt. I och med att vi fick utdelning relativt tidigt, i åttonde minuten, så släppte nerverna, säger Alex Nikolaidis.

Zoran Kitanoski, Fredrik Sjöstedt, Jens Ferm och Linus Svensson var kvartetten som lyckades överlista målvakten – och målen kom inom loppet av nio minuter.

– Det vi påtalat under säsongen hade spelarna tagit till sig – de vågade ta fler avslut och det kändes som att det lossnade.

Trots den tidiga och klara ledningen valde Palmstaden att fortsätta trumma på. Munka-Ljungby kom målmässigt tillbaka i matchen, men närmare än 2–4 kom laget aldrig.

– Vi var det bättre laget. Hade mer tyngd och finess medan Munka mest spelade på chans, säger Alex Nikolaidis.

Är det någon särskild som du vill framhålla?

– Linus Svensson. Han började som back och fick order att utnyttja vänsterkorridoren. Han fick sätta en boll i första och svarade för ett kopiöst arbete. Det är kul när folk kliver fram och ger signaler till de andra. Linus var ytterforward i tredje och gjorde ett mål till. Även Peter (Fallesen, målvakten) tycker jag svarade för en stabil insats i målet.

5–2 inför hemmareturen på torsdag. Är det klart nu?

– Nej, nej! Vi har tre mål upp och det känns bra, men fortfarande måste spelarna bevisa att det är det bättre laget även hemma.

Martin Falkenby

INNEBANDY MUNKA-LJUNGBY
INNEBANDY MUNKA-LJUNGBY
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.