Annons

Fördel IFK inför kvällens derby

Det är dubbel fördel IFK inför kvällens derby mot FC Trelleborg på Vångavallen och som också utgör omstarten i division tre Södra Götaland. I bagaget har IFK inte bara förra mötet och 5–1 på Ymorvallen då utan även en enda avstängning jämfört med FCT som har tre ”tunga” avstängningar.
Sport • Publicerad 29 juli 2009
Foto: 
Under måndagen körde IFK ett tufft träningspass, där bollen dock fanns med i övningarna. Här lattjar Fredrik Jönsson, till höger och Christian Ahlström tillsammans i en av övningarna.
Under måndagen körde IFK ett tufft träningspass, där bollen dock fanns med i övningarna. Här lattjar Fredrik Jönsson, till höger och Christian Ahlström tillsammans i en av övningarna.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Linus Bladhs avstängning har att göra med det röda kort han fick senast och när han räddade nästan på mållinjen vid 1–0 till FCT. Martin Nordbladh gjorde elegant 1–1 på straffen som följde och det blev också inledningen på en magnifik IFK-show och till sist alltså hela 1–5!

– Det är klart att vi är oerhört revanschsugna men det blir tufft och speciellt med tanke på avstängningarna. Förutom Linus är Andreas Lewitz och André Hansson avstängda, förklarar Roger Carlsson, ordförande i FCT.

Annons

Både FCT och IFK höll sommarledigt i ungefär två och en halv vecka efter senaste derbyt den 24 juni och när det gäller träningsmatcher är det även fördel IFK. Först mötte man Höllvikens Gif i en målrik föreställning, där matchen slutade 6–6 och sedan mötte man danska Silkeborgs U20-lag.

– Vi spelade på en idyllisk idrottplats i Strövelstorp och matchen slutade 3–3. Även om vi ju släppt in många mål har vi också gjort många och Silkeborg var ett riktigt bra motstånd. Vi körde också runt på spelarna och alla visade en bra inställning, förklarar IFK-tränaren Jimmi Olsson.

Jimmi får undvara avstängde Emir Rozajac men han har i övrigt ett fullt manskap att laborera med.

– Oavsett hur vi kommer att ställa upp, så har säkert FCT bra koll på oss men vi har helt glömt 5–1 senast och nu gäller ju en helt ny match, fortsätter Jimmi.

– Vi mötte IFK Malmö borta på konstgräs häromdagen och den matchen slutade 1–1. En klart godkänd insats från vår sida och vi saknade dessutom Filip Widman och Andreas Olsson – som var sjuka, fortsätter Roger Carlsson.

I båda lägren hoppas man, så klart, på tre poäng och inledningen är tuff, där FCT fortsätter med match mot Kvarnby hemma och där IFK möter Eslöv borta.

MF Pelister–Tomelilla och som slutade 3–0 innan sommaruppehållet ingick egentligen i höstens inledande omgång och därför spelar Pelister först i nästa omgång och då mot Veberöd borta.

Lucas Dietrichson
SIGGE HANSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons