Annons

Förbundets sportchef: Vi måste jobba på det lokala planet

En liten sport med få utövare och ett förbund med lite pengar. Svenska Bågskytteförbundet har cirka 3 500 licensierade tävlingsskyttar. Sponsorintäkterna kommer inte upp i 100 000 kronor årligen.
Sport • Publicerad 9 maj 2008

- Det krävs en OS-medalj för att vi ska nå ut, men sånt går ju aldrig att lova, säger Cenneth Åhlund, sportchef på förbundet angående det svaga sponsorstödet.

Problemet att få sponsorer gör att Cenneth Åhlund inte ser någon framtid där svenskar likt utländska kollegor kan skjuta på heltid.

Annons

- Då måste det svenska systemet förändras när det gäller synen på idrott. Staten måste skjuta till mer pengar och man måste inse att medaljer kostar.

Förbundet har försökt öka sponsorintäkterna genom att anställa säljare som fått provision på intäkterna.

- Vi har aldrig betalt ut några procentpengar för de drog aldrig in något, trots att de var väldigt positiva i början.

I stället menar förbundets sportchef att sporten måste växa sig starkare genom klubbarna ute i landet.

- Det finns ett enormt intresse hos svenska folket att skjuta pilbåge, problemet är att klubbarna inte kan ta emot alla. Åhlund hoppas att bågskyttet liksom bowlingen kan locka som företagsaktivitet.

- Visste klubbarna att man drog in 50 000 om året i företagsaktiviteter skulle man kunna hyra en hyfsad lokal och ta emot fler skyttar.

- Det är på det lokala planet vi måste jobba, där går det att få loss pengar.

Cenneth Åhlund tänker sig att en EM-framgång för Magnus Carlsson bör kunna generera intresse 0ch intäkter hos företagare i Trelleborg.

- Tar Magnus en medalj bör det ge klubben tio nya medlemmar och 5 000 kronor i nya medlemsintäkter. En del pengarna kan användas till att sponsra Magnus nästa gång han ska i väg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons