Förbättrad skotteknik har fått FCT-spelaren att lyfta

FC Trelleborgs Haris Berisha har tränat under Per-Anders Ingvarsson flera år på Fotbollsgymnasiet.
–  Han har hjälpt mig väldigt mycket, speciellt med skotteknik och koordination. PA vet vad han gör, säger Berisha.
Sport • Publicerad 10 mars 2010

TRELLEBORG. Haris Berisha är ny i FC Trelleborg i divsion tre för säsongen. Han har ambitioner både med lagets och sin egen fotboll.

–  Förra året kvalde FC Trelleborg uppåt, i år ska vi bli bättre. Själv tänker jag ge allt i år och se hur långt det tar mig inom fotbollen, säger Berisha (bilden).

Men för att komma längre med sin, redan i dag, funktionella teknik blir det till att träna extra.

–  Jag kör PA:s teknikövningar före och efter träningarna så ofta jag hinner.

Vad är det framförallt du har förbättrat?

–  Vad gäller skotten är att jag kan tänka på hur jag ska skjuta. Jag har lärt mig skjuta på flera sätt, flera möjligheter har öppnat sig.

Hur gick ni tillväga?

–  PA filmade mig från olika vinklar och instruerade mig sedan hur jag borde göra. Jag minns att jag hoppade efter varje skott och då blev kraften sämre. Nu har jag kraften framåt istället för uppåt. Det är en avsevärd förbättring.

Hur tränade ni detta?

–  Det är inga jobbiga träningar fysiskt. Det handlar om koordinationsövningar som att gå fram och skjuta utan boll för att se hur träffen är. Tyvärr är det ingen träning man har tar sig tid med det egna laget.

Men om du vet hur ett optimalt skott ska se ut kan du ju instruera dina lagkompisar?

– Man vill ju inte ”trakka” när någon gör fel, men jag ser om någon får ren träff eller om någon gör fel. Frågar någon då så säger jag vad jag tycker.

Martin Strandberg
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.