Annons

Förändringar i IFK:s handbollstrupp

Dansken Ove Hansen ny tränare. Många spelare kommer, ännu fler går. "De spelare vi släpper är komplementspelare. Jag tycker att det ser bra ut för vår del", säger ordföranden Lars Åberg.
Sport • Publicerad 22 juli 2004

Ett nytt IFK Trelleborg håller på att ta form. Efter att ha missat kvalplatsen och chansen till division ett-spel kommande säsong - detta i seriens sista skälvande sekunder i våras - siktar IFK:s handbollsherrar på revansch kommande säsong. Och man gör det med en ny dansk tränare och minst tre, troligen fyra, nya spelare, samtliga danskar. Klubbledningen planerar också att flytta upp åtta, nio egna juniorer, vilka det blir kommer att bestämmas under försäsongen. Samtidigt försvinner fem till sju spelare. När det gäller förra säsongens tränare Viggo Paulsen är läget ännu oklart. Viggo har genomgått en kranskärlsoperation och om och när han kommer tillbaka, och vilken roll han då kommer att få, finns det ännu inga säkra svar på. Det lutar dock år att Viggo i första hand får ta hand om juniorerna. - Viggo är igång och kör rehabträning. Jag träffade honom veckan efter midsommar då han var i Trelleborg och hälsade på och han såg då ut att vara vid god vigör. Men jag tror det är en bit kvar och vi vill ju inte pressa honom, säger IFK:s ordförande Lars Åberg som hoppas att Viggo kommer tillbaka. Ny som huvudansvarig för A-truppen är dansken Ove Hansen, 42. Hansen är kontrakterad för hela säsongen och är här på rekommendation av klubbens danska spelare, berättar IFK-ordföranden. - Han har tränat flera danska division ett- och två-klubbar och har också fungerat som assisterande i FC Köpenhamn. Som Allehanda tidigare berättat kommer danskarna John Kristensen och Lars Felskov att förstärka IFK kommande säsong och dessutom står det nu klart att Ove Hansen tar med sig en eller två spelare från Danmark, spelare han tidigare tränat. Det rör sig om den 25-årige niometersspelaren Mads Kryger Pedersen, som kommer från danskt division ett-spel men som ännu inte är helt klar för IFK, samt om den 29-årige målvakten Ken Derkowich. Att IFK värvar en målvakt beror på att Claus Boldt är en av de spelare som med säkerhet försvinner från klubben. Boldt jobbar på den danska tull- och skattemyndigheten och har tillfälligt förflyttats till Nepal. Vill det sig illa kan IFK också tappa en annan dansk stöttepelare, Stefan Hermann. Även där är det det civila som ställer till det. - Vi ska ta ett snack i början av augusti, säger Lars Åberg. Osäkert är det också när det gäller Damir Alkic och det avgörs också i början av augusti. Att följande spelare lämnar IFK (förutom Boldt) är klart: Pierre Chamizo, Johan Antonsen, Fredrik Brokopp och Fredrik Björk. Lars Åberg hoppas dock inte att den stora omsättningen i spelartruppen ska lägga allt för stora hinder i vägen för laget: - Det är rätt stora förändringar men undantaget Claus Boldt och eventuellt då också Stefan Hermann kan man säga att vi fått behålla stommen. De spelare vi släpper är komplementspelare. Jag tycker att det ser bra ut för vår del. Just nu är det styrketräning som står på träningsprogrammet för IFK-spelarna. Lördagen den 25 september startar serien med hemmamatch mot Bromölla.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons