Annons

Gabriel Folkesson till junior-VM

14-årige Gabriel Folkesson från Trelleborg har blivit uttagen till junior-VM i konståkning i Taiwan.
Konståkning • Publicerad 19 januari 2017
Gabriel Folkesson, Trelleborgs Konståkningsklubb, är uttagen till junior-VM i Taiwan. Foto: Tomas Nyberg
Gabriel Folkesson, Trelleborgs Konståkningsklubb, är uttagen till junior-VM i Taiwan. Foto: Tomas Nyberg

14-åringen från Trelleborg blev svensk juniormästare i december. Nu belönas han med att få representera Sverige vid junior-VM. Det meddelar svenska konståkningsförbundet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Gabriel Folkesson, som tävlar för Trelleborgs Konståkningsklubb, fick den enda plats som Sverige har i herrjuniorklassen, trots att hans konkurrenter om platsen är ett par år äldre.

Annons

– Det här är verkligen jätteroligt. Gabriel har ju gått upp och blivit junior ett år för tidigt men han visade på SM vad han kan. Han hade mer poäng än seniorerna då, säger Kristina Johansson, vice ordförande och tränaransvarig i Trelleborg KK.

Det är första gången klubben får en åkare uttagen till ett internationellt mästerskap.

– Det här betyder jättemycket för klubben och för Gabriel. Han är en fantastisk kille att ha i klubben och han tar emot alla så bra, stora som små.

– Det här lyfter klubben och det sporrar nog våra andra barn och ungdomar som vill hänga på honom. Jag hoppas att det här gör att vi kan fortsätta växa. Det här visar också att vi som klubb kan ta hand om åkare på ett bra sätt, fortsätter Kristina Johansson.

Hon hoppas också att det här kan bidra till att det blir is längre tid i Söderslättshallen, så att klubben slipper åka till Malmö under senvåren för att hyra in sig där.

– Det är dyrt för klubben att köpa istid där, samtidigt är det ett krav från förbundet att Gabriel ska erbjudas istid maj ut. Jag hoppas att det här påverkar kommunen så att vi kan få ha is en längre period i Söderslättshallen, säger Kristina Johansson.

Mästerskapet avgörs i Taipei City, Taiwan, den 15-19 mars.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons