Annons

Fler spelare på ingång

På tisdagskvällen satt TFF-styrelsen i möte. Frågan de bland annat hade att ta ställning till var om klubben ska värva ytterligare spelare. Svaret blev ja. "Vi vill få arbetsro", säger ordföranden Per-Anders Abrahamsson om klubbens strategi att värva sig ur krisen.
Sport • Publicerad 11 juli 2007

Enligt vad TA-sporten erfar ska Lasse Larsson ha presenterat två spelare för styrelsen. Det ska handla om en central speluppläggare och en renodlad forward, och styrelsen gav klubbdirektören beskedet att genomföra båda affärerna.

Per-Anders Abrahamsson bekräftar uppgifterna.

Annons

– Vi har hela tiden letat efter en forward och det står kvar. Dessutom kan vi ha möjlighet att ta in ytterligare en spelare som kan tillföra mer i vårt offensiva spel, säger Abrahamsson efter styrelsemötet.

Handlar det om köp eller lån eller både och?

– De förhandlingarna ska precis till att börja, men vad jag förstår är det köp i ena fallet och lån i det andra.

Handlar det om spelare som enligt er bedömning går rakt in i laget?

– Ja, det måste de göra. Åtminstone ska de öka konkurrensen rejält, ingen ska känna sig säker på en plats.

Med lånen av Marcus Sahlman och Jonatan Berg och två nyförvärv till på väg, så kan TFF ha utökat sin trupp med fyra spelare på kort tid.

Men Abrahamsson anser inte att klubben agerar desperat.

– Nej, absolut inte. På målvaktssidan är det helt naturligt att vi hittar en ersättare när förstekeepern blir långtidsskadad. På anfallssidan har vi sökt efter någon sedan i vintras.

Om ni värvar de här spelarna, tror du att ni går säkra undan nedflyttning då?

– Nej, ingen går säker! Vi har en lång höst framför oss och måste göra vad vi kan så att vi efteråt kan svara ja på frågan om vi gjorde vad vi kunde. Vi i styrelsen vill sova med gott samvete, det är så vi tänker.

Annons

Och ni har ekonomi som tillåter de här affärerna?

– Ja, det är en förutsättning. Däremot så har vi inte råd att åka ur allsvenskan. Då hamnar vi i en helt annan värld och kan inte behålla den trupp vi har. Vi befinner oss i ett skarpt och kritiskt läge.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons