Finfrämmande hos Trelleborgs TK

Tennishallen i Albäck fyller 10 år i december och i helgen firade man genom att bjuda in de gamla tennisessen Anders Järryd och Henrik Holm. Järryd och Holm gav tips och råd till TTK:s unga talanger - hela 52 stycken i lördags!
Sport • Publicerad 7 december 2003

- Det är jätteroligt att klubben arrangerar en sådan här grej. Förhoppningsvis kan vi bidra till att de får en kick framåt, blir inspirerade och vill träna mer, säger Anders Järryd. En av dem som fick ta emot instruktioner av den före detta världsfemman Järryd var Jacob Hansson, 10. - Vi fick försöka pricka godispåsar och andra saker för att lära oss placera bollarna, säger Jacob. - Vi har fått lära oss lite om grundslagen och det var kul att träffa några såna här på nära håll, säger Pontus. Pontus Nilsson, 11, gillade också tillställningen: - Det är kull att träffa såna här på nära håll. Anders Järryd har hunnit bli 42 och bor numer i Båstad och håller igång med tennisen genom att spela i elitserien med sin moderklubb Lidköping. Tidigare i höst ordnades nytt elitseriekontrakt. Han berättar att han efter att ha varit assisterande förbundskapten några år nu håller på med lite olika projekt inom tennisen, bland annat på tennisgymnasiet i Båstad. Möjligen inspirerad av de entusiastiska TTK-ungdomarna levererade han en ljus bild av svensk tennis framtid. En bild som kan behövas efter det senaste årets framgångstorka. - Vi kommer igen. Det var faktiskt förra året som Thomas Johansson vann Australian Open och även om vi inte kommer att vinna Grand Slam varje år så kommer vi igen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.