Annons

Finalkväll i TA-cupen

Årets TA-cup har bjudit på såväl stor underhållning som spänning och överraskningar och allt har beskådats av nästan en rekordpublik. Gruppspelet har setts av cirka 1 500 åskådare och inför kvällens finalspel är "risken" stor, att det blir lapp på luckan i Söderslättshallen! Det innebär också att fotbollen håller greppet om publiken på Söderslätt och det gör också TA-cupen till det största publikarrangemanget inomhus i Trelleborg! Kvällen bjuder på en stor nyhet, där en fotbollsresa för två till en Bundesligamatch i Hamburg utlottas på entrébiljetten. Lottningen kommer att ske efter sista prisutdelningen och för att vinna resan måste man personligen finnas på plats för att avhämta vinsten. Till fotbollsresan till Hamburg ska också läggas det vinnarpaket till alla segrande lag och då gäller Royal Leaguematchen på torsdag mellan FC Köpenhamn och Bröndby i Parken. Vinsten innefattar resa samt sittplatsbiljetter – för hela laget! Självklart ska även damerna premieras, även om bara tre lag ställer upp och dessa gör upp om TA-cupsegern via inbördes matcher.
Sport • Publicerad 4 december 2005

Årets TA-cup har bjudit på såväl stor underhållning som spänning och överraskningar och allt har beskådats av nästan en rekordpublik. Gruppspelet har setts av cirka 1 500 åskådare och inför kvällens finalspel är "risken" stor, att det blir lapp på luckan i Söderslättshallen!

Det innebär också att fotbollen håller greppet om publiken på Söderslätt och det gör också TA-cupen till det största publikarrangemanget inomhus i Trelleborg!

Annons

Kvällen bjuder på en stor nyhet, där en fotbollsresa för två till en Bundesligamatch i Hamburg utlottas på entrébiljetten. Lottningen kommer att ske efter sista prisutdelningen och för att vinna resan måste man personligen finnas på plats för att avhämta vinsten. Till fotbollsresan till Hamburg ska också läggas det vinnarpaket till alla segrande lag och då gäller Royal Leaguematchen på torsdag mellan FC Köpenhamn och Bröndby i Parken. Vinsten innefattar resa samt sittplatsbiljetter – för hela laget!

Självklart ska även damerna premieras, även om bara tre lag ställer upp och dessa gör upp om TA-cupsegern via inbördes matcher. Förutom pokal och guldmedaljer till segrande lag samt silvermedaljer till tvåan delas även ett skyttekungapris ut. Detta gäller herrseniorer och -juniorer och damerna får tyvärr nöja sig med pokal och guldmedaljer till segrande lag och anledningen är, så klart, det ringa antalet lag.

Inför kvällens finalspel är ställningen denna, när det gäller skytteligan:

Seniorer:

11 mål: Dusko Radinovic, MF Pelister.

8 mål: Patrik Redo, TFF.

7 mål: Martin Nordbladh, IFK.

6 mål: Mikael Havik, TFF, Patrik Nilsson, TFF, Martin Laneryd, Stavstens IF, Igor Tasevski, IFK.

4 mål: Dennis Melander, TFF, Sebastian Nilsson, BK Näset, Simon Jakobsson, BK Näset, Henrik Hjalmarsson, Svedala IF, Rikard Andersson, BK Ymor, Paul Hansson, BK Ymor, Sebastian Kristiansson, BK Ymor, Fredrik Jönsson, IFK, Dragan Simic, MF Pelister, Jon Pettersson, Minnesbergs IF.

Juniorer:

Annons

7 mål: Philip Marklund, IFK.

5 mål: Mehmet Bajgora, IFK.

4 mål: Fredrik Jönsson, IFK.

3 mål: Christoffer Olsson, IFK, Marcus Eskilsson, Höllvikens Gif.

Kvällens program:

18.30: kvartsfinal BK Ymor– MInnesbergs IF, 18.45: kvartsfinal MF Pelister– Stavstens IF, 19.00: damer Vellinge IF– IFK Trelleborg, 19.15: kvartsfinal TFF– BK Näset, 19.30: IFK Trelleborg– Svedala IF, 19.45: damer Höllvikens Gif– Vellinge IF, 20.00: Semifinal 1, 20.15: semifinal 2, 20.30: damer IFK Trelleborg– Höllvikens Gif, 20.45: final juniorer Höllvikens Gif– IFK Trelleborg, 21.00: final seniorer. Före seniorfinalen delar Trelleborgs Fotbolldomarklubb, genom ordföranden Rickard Ljungblad, traditionellt ut priset "Svettdroppen" som går till en fotbollsledare på Söderslätt.

Kvällen avslutas med prisutdelning – som kommer att förrättas av några av spelarna i Trelleborgs BTK och som blev svenska mästare i bordtennis i våras. Allra sist på programmet avgörs det alltså vem som är den lyckliga vinnaren av fotbollspaketet till Hamburg.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons