Annons

Fin start för IFK

Fler och fler småklubbar är igång med träningsspelet och i lördags var det premiär för bland annat IFK Trelleborg. Segern med 3– 0 över BK Näset inger förhoppningar.
Sport • Publicerad 26 februari 2006

– Ja, det såg bra ut i stort, även om väl Näset också hade chanser att göra mål, menar Lars-Olof Hansson, lagledare i IFK.

Närmast mål kom Näset via ett ribbskott i andra halvlek och då hade IFK redan gjort 0– 3. Matchen spelades på konstgräset i Höllviken och det var Peter Eker som inledde årets IFK-målskytte och han fastställde halvtidsresultatet till 0– 1. Emin Naim gjorde övriga IFK-mål.

Annons

Stavsten/Ymor mötte Bara och här blev det 1– 1, sedan Rickard Andersson gjort 0– 1 i första halvlek.

– Jämför jag med förra helgens 0– 1 mot Näset, så spelade vi inte så bra mot Bara men samtidigt är det många byten så här års och därför får man också ta träningsmatcherna för vad det är, menar Jimmie Olsson – som tränare för Vannhögsgänget.

Baramatchen spelades i lördags och i går var ett nytt lag från Stavsten/Ymor i farten i Smygehamn. Mötet med Östra Torp där slutade 0– 4, där tre av Stavsten/Ymors mål kom på straffsparkar.

– Fredrik Hahne, Anders Nilsson och Linus Bladh gjorde straffmålen och Paul Hansson kompletterade som målskytt, informerar Magnus Pettersson, assisterande tränare bredvid Jimmi Olsson. Västra Ingelstad– Skanör slutade 5– 1 (0– 1) och där blev Roger Ekberg tvåmålsskytt. Ett mål mer gjorde Minnesbergs Joakim Wihlborg i segermatchen mot Janstorp, där Minnesberg vann med klara 7– 1.

Minnesberg spelar i division sex och där finns flera söderslättslag. Ett är Anderslöv och Boik föll med 1– 2 (0– 2) hemma mot Kick. Joakim Persson blev målskytt hemma på konstgräset men det fanns annat som gladde tränaren, Ulf Pålsson:

– Ja, det kommer att bli ett ungdomligt Boik-lag i år och nu hade vi fyra 17-åringar med och alla gjorde väldigt fint ifrån sig.

Även Gislöv ligger i "sexan" och man mötte i helgen Skegrie. Seger med 3– 1 (1– 1) efter mål av Daniel Larsson, Jimmy Rasmusson och Mattias Mårtensson. Skegries mål gjordes av Henrik Malm. Nykomling i sexan är Klagstorp och även om det blev 1– 1 (0– 1) mot Gärsnäs i premiären är tränaren Richard Harletun en aning orolig:

– Ja, det är alldeles för dåligt träningsintresse och vi har till och med fått ställa in ett par pass. Det är bara att hoppas på en uppryckning när vi nu spelar en serie högre upp.

Visserligen långt ner i division sju i fjor men Skansen nysatsar i år och i helgen inledde man med 5– 2 (3– 0) borta mot Klågerups B-lag. Fredrik Melander och Fidan Bunjaku blev båda tvåmålsskyttar och Andreas Lindqvist kompletterade som målskytt.

I övrigt att notera; Behar inledde med förlust borta mot BK Vången med 1– 3.

Annons

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons