Annons

Filip trivs inne i boxen

Filip Zahn inledde i IFK, fortsatte sedan i Stavsten/Ymor och Bara, innan han kom till Smygehamn. Här trivs han förträffligt och allra bäst trivs han när han får härja i motståndarnas straffområde. Allra helst riktigt nära mål.
Sport • Publicerad 28 april 2010
Filip Zahn ledeer skytteligan bland alla Söderslätts småklubbsspelare
Filip Zahn ledeer skytteligan bland alla Söderslätts småklubbsspelareFoto: 

TRELLEBORG. Mål i varje match och redan uppe i fem – ja, det är Filip Zahns facit så här långt. Han är givetvis med i premiärelvan av månadens lag. Med handen full leder han också Söderslätts skytteliga så här långt. Då ska man veta att det krävs riktigt många mål – bara för att bli bäst i ÖT Smygehuk FF.

– Det är väl en fördel att vi är två där framme som brukar göra mål och lyckas inte den ene – ja, då lyckas väl oftast den andre.

Annons

Filip menar då Anders Nilsson som fem gånger stått som slutlig skyttekung bland småklubbarna på Söderslätt. Anders är också lite hack i häl på Filip med tre mål efter lika många omgångar.

Det var som tioåring han inledde i IFK. Där spelade Filip tills för fyra år sedan och då gällde en utlåning.

– Ja, jag tyckte jag fick alldeles för lite speltid i IFK och valde att lånas ut till Stavsten/Ymor men jag fick problem med mina fötter och gick skadad nästan hela säsongen.

Patrik ”Patte” Nilsson – Skurups-pågen som då lirade i TFF – tipsade brorsan Niklas som 2007 tränade Bara och därför blev det också spel i Bara för Filips del.

– Det blev tyvärr ett ganska misslyckat år, det hade att göra med den tidigare fotskadan och jag hade kommit långt efter med träningen. När Östra Torp hörde av sig inför säsongen 2008 valde jag att byta klubb igen.

Och det blev lite av lyckan för Filip. Så här summerar han stämningen i klubben:

– Jag trivs jättebra med allt och det är ett härligt gäng. Allt runt omkring är också väldigt seriöst och vi har alla skoj tillsammans.

Rutinerade lagledaren Mathias Jönsson – gör tionde året på bänken – har sett spelare komma och gå i Smyge och så här säger han, när han ska beskriva Filip Zahns fotbollskonster:

– Väldigt stark inne i straffområdet och trivs i boxen. Duktig på att vända bort motståndare, kylig framför mål och en målskytt av rang och bra som bollmottagare. Dessutom hyfsad i huvudspelet, han gjorde också ett nickmål senast mot Blentarp.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons