Annons

Filip Bengtsson fick nobben av H43

Säsongen har dragit i gång men Filip Bengtsson går i väntans tider.
Sport • Publicerad 24 september 2010

IFK Trelleborgs mittnia har ännu inte hittat någon ny klubb. Nyligen fick han nej från H43.

– Jag vill helst inte spela under allsvenskan, säger 20-åringen.

Annons

Sebastian Carlsson och Gogo Jancevski försvann till Lindesberg. Robin Carlström valde IFK Ystad. Kenny Ekman, Daniel Bygdemark, Adi Jasarevic och Flamur Gerbeshi har också hittat ny klubbaddress.

När IFK Trelleborgs allsvenska handbollslag lades ner försvann också lagets tongivande spelare.

Men Filip Bengtsson blev kvar.

– Just nu har jag inte så mycket på gång, jag snackar inte med någon klubb just nu. Jag känner ingen större panik heller, säger Filip Bengtsson som under tiden håller igång på egen hand.

– Det blir egenträning på gym för det mesta. Jag tränar varje dag. Det kommer inte att vara svårt med kondisen och fysiken. Handbollsbiten däremot, där ligger man långt efter, där får man jobba lite extra när det blir klart med ny klubb, säger Filip Bengtsson.

Under dagarna jobbar han som vaktmästare i Malmö. Dessutom tränar han sin yngre bror i IFK.

Via sin agent Åke Unger söker han en ny klubb, ambitionen är att spela i elitserien eller allsvenskan. H43 var aktuellt tidigare, men är det inte längre.

– Jag fick nej från dem igår, det var på grund av ekonomiska skäl. Det mesta handlar ju om ekonomiska skäl, säger Filip Bengtsson.

Hur ställer du dig till att spela i Stavsten?

– De har ett bra lag redan. Jag kan inte uttala mig riktigt, det känns inte rätt bara, inte nu. De har ett tillräckligt bra lag redan, med Jonas Busk och Fahrudin Zaimovic som kan spela mittnia. Det är inte aktuellt. Jag vill gärna kolla mig runt lite, jag vill inte ta något bara för att man ska.

Annons

Hur länge kan du vänta innan du hittar en klubb?

– Jag vet inte, jag har aldrig varit i den här situationen. Synd att man är så sent ute, detta skulle man gjort när serien slutade, inte nu, men det här var inget jag kunde påverka.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons