Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

FIFH Malmö gick segrande ur helgens SM i goalball

I helgen spelades Goalball-SM i Trelleborg, närmare bestämt i Liljeborgsskolans idrottshall. De tre lagen som deltog kom från Stockholm, Göteborg och Malmö för att göra upp om SM-guldet.
FIFH från Malmö blev svenska mästare i goalball under helgens SM.
FIFH från Malmö blev svenska mästare i goalball under helgens SM.
Foto: Foto: Privat

Sporten, som utövas av synskadade världen över, har varit en officiell Paralympics gren sedan 1980-talet. De lag som deltog i helgens tävling i Trelleborg var IF aktiva synskadade från Stockholm, FSBU från Göteborg samt FIFH från Malmö.

I finalen som spelades under söndagen var det FIFH Malmö som segrade. På andra plats kom IF aktiva synskadade.

– En jämn och spännande final med få mål, vilket ofta är fallet när jämna lag möter varandra, säger Ulf Bingsgård, som var med och anordnade helgens SM.

Anledningen till att det var Trelleborg som fick arrangera årets SM beror på det omfattande stöd och mottagande som det svenska landslaget i goalball har fått i just Trelleborg.

– Det var en lyckad helg både socialt och sportsligt. Vi fick mycket positiv feedback från både spelare, ledare och övriga funktionärer, säger Ulf Bingsgård.

Finalen under söndagen lockade även spontana besökare.

–Det var ganska många människor som såg finalen i Liljeborgsskolans idrottshall, och det är såklart roligt att det lockar många besökare, säger Ulf Bingsgård.

Trelleborgsprofilen Fatmir Seremeti i FIFH Malmö vann skytteligan med 25 gjorda mål, nio före tvåan.

– Det var en kul helg och det är alltid roligt att spela i Trelleborg. Liljeborgshallen är en väldigt bra goalball hall med tanke på underlaget. Hallen är också bra med tanke på att nära och kära som tittar på matcherna kommer väldigt nära spelet, säger Fatmir Seremeti.

Goalball

Vad är Goalball?

Goalball spelas mellan två lag med vardera tre spelare på planen. Varje lag har ett 9 meter brett, och 1,3 meter högt mål de ska försvara. När spelarna kastar bollen ska motståndarlaget försöka höra vart bollen går och försöka blockera den. Om bollen passerar samtliga spelare betraktas det som ett mål.
Sporten har varit en officiell Paralympics gren sedan 1980-talet.

Läs mer