Annons

Festlig SM-debut för Tracey

Det blev ingen medalj för IFK:s Tracey Andersson, 18, i hennes debut i friidrottens vuxenvärld. Men väl avancemang till final och där räckte hennes 56,37 till en hedrande femteplats.
Sport • Publicerad 1 augusti 2003

Tracey gick lätt vidare från kvalet med 53,99 - kvalgränsen var 53 meter - och det räckte till en sjätteplats så långt. När det var dags för final hade 6700 åskådare kommit till sportcentrum i Norrtälje och även om de flesta kanske tittade mest på Klüft, Bergqvist och Olsson så gav det förstås en festlig inramning. Tracey Andersson trodde på förhand att det för medalj skulle krävas 58 meter och det visade sig stämma ganska bra, 58,44, gav Marie Hilmersson från Hässelby bronspengen. Ett kast i paritet med det personliga rekordet på 57,10 hade alltså inte räckt till medalj för Tracey. Vann gjorde Cecilia Nilsson från IK Ymer med 60,80. Även IFK:s Annika Andersson var i elden i går. Dessvärre åkte hon ut redan i kvalet på 100 meter och hennes 12,27 var 15 hundradelar från avancemang. Finalen vanns överraskande av Carolina Klüft en hundradel före Susanna Kallur.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons