Annons

Festkväll och fortsatt serieledning

5–2 mot Osby inför 617 åskådare. Fortsatt serieledning och i praktiken säkrad kvalplats. Dessutom minst 45 000 kronor till Barncancerfonden. Tif Vikings hade en festlig kväll.
Ishockey • Publicerad 31 januari 2019 • Uppdaterad 1 februari 2019
Carl Carlqvist (längst till vänster) kontrade in 2–1 i början av andra perioden och gratuleras efter målet.
Carl Carlqvist (längst till vänster) kontrade in 2–1 i början av andra perioden och gratuleras efter målet.Foto: Jonas Bergström

Iklädda grönvita tröjor med gamla loggan sjöormen på magen, besegrade Tif Vikings Osby med 5–2. Jippot med att spela i tröjor från klubbens bildande 1973, för att sälja dem till förmån för Barncancerfonden, slog väl ut för Tif Vikings.

– Rolig match att spela. Fantastiskt kul att spela i de här tröjorna, de är snygga. Och att det är extra mycket publik lyfter oss, säger Frans Nordqvist, lagkapten i Tif Vikings.

Annons

Det var mer än en vanlig seriematch i Söderslättshallen. Före nedsläpp delade styrelseledamoten Fredrik Jönsson ut en check på 45 000 kronor till Barncancerfonden, till Linda Andersson och hennes son Alfred, som fick ta emot den.

Spelarna slog med klubborna mot isen och publiken applåderade kraftigt under överlämnandet.

– Det blev en helt annan stämning under matchen med den inledningen. Det var kul att hela publiken var på plats redan från början. Det gav oss dubbel energi direkt, säger Frans Nordqvist.

Det märktes då hemmaspelarna inledde piggt. Vikings var det bättre laget inledningsvis. Efter en kvart sköt William Nordenfelt första målet, sedan han fått en snygg passning bakom ryggen av Anton Greiff.

Osby tilläts kvittera innan första perioden var över. Och även efter att Carl Carlqvist kontrat in 2–1 i numerärt underläge i början av den andra perioden, kvitterade gästerna.

Carl Carlqvist gjorde 2–1 på ett friläge i början av andra perioden när Tif Vikings var en man mindre på isen.
Carl Carlqvist gjorde 2–1 på ett friläge i början av andra perioden när Tif Vikings var en man mindre på isen.Foto: Jonas Bergström

Men i slutet av andra perioden gjorde Vikings ett avgörande ryck. Emil Wengelin gjorde 3–2 och bara en och en halv minut senare gjorde Mathias Persson 4–2 och tog revansch för sitt missade straffslag i första perioden.

Med en och en halv minut kvar av matchen fastställde Anton Greiff slutresultatet i tom Osbykasse.

– Den tredje perioden är sjukt imponerande av oss. Vi stängde matchen totalt, trots att vi fick ett par power play mot oss, säger Fredrik Troberg, assisterande tränare i Vikings.

Vikings har nu besegrat seriefavoriten Osby tre av fyra gånger denna säsong.

– De andra matcherna mot Osby har sett likadana ut. De tröttnar mot slutet när de inte får utdelning på sitt checkspel, säger Fredrik Troberg.

Annons

– Puckarna trillar in för oss nu, vilket de inte gjorde i början av säsongen. Det är ett resultat av hårt arbete på varje träning. Det lönar sig att vara noggrann, säger Frans Nordqvist, samtidigt som han tar en tugga av den semla han firade segern med.

Segern innebär att Tif Vikings har 15 poäng ner till tabellfemman Halmstad Ravens. De fyra första i Alltrean går direkt till kvalserien. Lag 5 och 6 får spela play off för att nå dit.

Det innebär att Halmstad måste vinna de fem matcher de har kvar samtidigt som Vikings förlorar sina fyra återstående matcher, för att Tif inte ska bli bland de fyra bästa. Så platsen i kvalserien är i praktiken säkrad.

– Oavsett hur den här säsongen slutar har laget presterat bättre än förväntat. Killarna har gjort en fantastisk säsong hittills. De unga killarna har gjort en fantastisk resa, säger Vikingstränaren Matti Pauna.

Vikings leder serien med ett måls marginal till Guts.

Är ni bättre nu än tidigare säsonger?

– Det är svårt att jämföra säsong till säsong. Men vi har bra fart i laget nu. Vi vinner mycket på vår skridskoåkning, vi är nog skridskostarkast i serien. Det kan ha att göra med att vi har många juniorer i laget, de har fört över sin fart på oss, säger Frans Nordqvist.

De retrotröjor som tryckts upp till matchen såldes för totalt 82 000 kronor där Barncancerfonden fick halva summan, 41 000 kronor. Organisationen får även hälften av inträdet och lotteriförsäljningen, vilket gör att det kan bli ett par tusenlappar till än de 45 000 kronorna som checken visade.

Mathias Persson missade en straff i första perioden men gjorde viktiga 4–2 i slutet av andra perioden.
Mathias Persson missade en straff i första perioden men gjorde viktiga 4–2 i slutet av andra perioden.Foto: Jonas Bergström
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons